Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева организира семинар за ролята на жените в обществото

Елица Мартинова 06 април 2013 в 06:30 1397 0

Меглена Кунева и председателят на Сдружение
Меглена Кунева и председателят на Сдружение "България на гражданите" Георги Атанасов, Снимка: Сдружение "България на гражданите"

Кръгла маса на тема „Участието на жените във вземането на решения” ще се проведе в събота в София.

Домакин на събитието ще е Сдружение „България на гражданите”, а в семинара ще се включи и първият председател на организацията и настоящ лидер на партия „Движение БГ” – Меглена Кунева.

Кръглата маса ще се започне в 13 ч. в зала „Опал” на хотел „Принцес”.

 Два часа по-рано ще бъде учредена женска секция към Сдружение „България на гражданите”.

„Целта на женската секция към сдружението ще бъде да провежда целенасочена дейност и политики в полза на разширяването ролята на жените при вземането на решения в обществения сектор. Не повече от 12 % са жените на ръководни постове в бизнеса, администрацията и политиката в България, по официални данни, което се отразява на качеството на цялото общество, според дамите от сдружението. По тази причина сдружението ще посвети усилия в поредица от проекти, които да поставят публично дискусията за ролята на жените”, пишат от гражданската организация.

На семинара са поканени активни жени от различни публични сектори – мениджъри, ръководители, предприемачи, майки, творци. Те ще споделят опита си в обществото. Целта на кръглата маса е да се обсъди стратегия за равенството между половете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!