Комитата набеден за кмет на Куклен

01 септември 2012 в 21:44 4515 1

Комитата си направи снимки за OFFNews.bg, на които е изключително горд от приятната изненада, че получава цял град.
Комитата си направи снимки за OFFNews.bg, на които е изключително горд от приятната изненада, че получава цял град.

Известният български блогър и създател на PolitiKat.net Константин Павлов - Комитата беше набеден за кмет на град Куклен от редица български медии. В действителност за временно изпълняващ длъжността кмет на Куклен е назначен Костадин Павлов. Но вместо с негови снимки, нетът бе залят със снимки на Комитата.

Причината за объркването е снимка, която сайтът plodivmedia.com е откраднал от OFFNews.bg. На нея Константин Павлов е сниман от Сергей Антонов в редакцията на OFF Media. Plovdivmedia.com не само не е разпознал кой е Костадин и кой е Костантин, но не се е постарал и да влезе в оригиналната статия. В нея надълго и широко се описва как Комитата и Асен Генов са получили писмо от ГЕРБ, в което управляващата партия ги пита как сайтът им PolitiKat.net мери обещанията на избирателите.

За сметка на това пловдивският сайт е показал завидни познания по биографията на човека, когото не разпознава. Та така над снимката на Комитата стои заглавие, че е бил натирен от ГЕРБ - партия, в която никога не е членувал.

Plovdivmedia.com не си е направил труда да подпише открадната снимка, което противоречи на закона за авторското право и на условията за ползване на сайта OFFNews.bg.

Оттам друг местен сайт - asenovgrad-online.com, който също не различава Костадин и Константин, е подхванал новината. А снимката е подписал като снимка на "Пловдивмедиа".

Репортер на OFFNews се оказа заедно с Комитата, когато негови познати започнаха да му се обаждат, за да го поздравяват за кметския пост.

Популярният блогър побърза да увековечи краткото си виртуално кметуване и да си направи снимка с уникалната статия.

Комитата обаче е категоричен, че не само не е кмет на Куклен, но и не е имал намерение да става, макар да признава, че все пак се е получило интересно съвпадение. Неговата баба е от Куклен, а нейният съпруг и дядо на Комитата, се е казвал Костадин Павлов.

Град Куклен и доскорошният му кмет Димитър Сотиров станаха изключително известни по медиите преди около 2 седмици, когато градоначалникът и неговият заместник бяха арестувани за злоупотреби с пари на общината и за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови