Коледен концерт на Хосе Карерас в София

Бистра Величкова 29 ноември 2012 в 13:40 1848 0

Хосе Карерас. Снимка: Уикипедия
Хосе Карерас. Снимка: Уикипедия

Хосе Карерас ще зарадва българската публика с коледен концерт в София.

Тенорът ще пее на 10 декември от 20 ч в зала 1 на Националния дворец на културата.

Световната звезда идва за втори път в България след успешния си концерт през 2005 г. Събитието е организирано от музикално-продуцентската компания "Жокер медия".

С него в София ще пристигне световноизвестният диригент Дейвид Хименес - ученик на Караян.

Испанският тенор ще пее под съпровода на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов".

Билетите за концерта на Хосе Карерас в София са на цени от 60, 80, 100, 120, 150, 180 и 200 лева. Могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК, мрежата на Ивентим и техните партньори в цялата страна, както и чрез онлайн страницата на Eventim.

Жузеп Карерас-и-Кол, по-известен като Хосе Карерас, е роден през 1946 година в Барселона, в Испания. Световноизвестният испански оперен певец от каталонски произход започва да се занимава с музика още от 8-годишен. Впоследствие Карерас завършва консерваторията в родния си град, а през 1970 година дебютира в роля в операта Набуко на Верди. Карерас е работил с такива имена като Херберт фон Караян, Клаудио Абадо, Ленард Бърнстейн, Рикардо Мути, Лорин Маазел, Колин Дейвис, Джузепе Синополи, Джеймс Ливайн и много други.

Богатият му репертоар включва над 60 опери и 600 арии в най-разнообразни стилове от барока до съвременната музика. Карерас има няколко платинени и златни диска и над 150 записа. Хосе Карерас е носител на множество световни награди и отличия, удостоен е със званието Доктор хонорис кауза от университета в Барселона (Испания), както и много други университети по целия свят. Хосе Карерас е основател на фондация за борба с левкемията и е почетен патрон на Европейското общество за онкология.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови