Quantcast

Кой е Жан Чарлз де Менезес, на когото снощи посвети концерта си Роджър Уотърс

Последна промяна на 31 август 2013 в 14:17 4829 8

Кой е Жан Чарлз де Менезес
Кой е Жан Чарлз де Менезес

„Посвещавам тази песен и цялото си турне на Жан Чарлз де Менезес и семейството му, на тяхната борба за истината и справедливостта, како и на всички жертви на тероризма по целия свят“

С това свое обръщение по време на концерта си в София рок легендата от "Пинк Флойд" Роджър Уотърс за пореден път изрази своята подкрепа и солидарност към семейството на Менезес и неговата трагична и несправедлива гибел.

На 22 юли 2005 г. бразилецът Жан Чарлз де Менезес е застрелян погрешка от лондонската полиция заради подозрения от тяхна страна, че е замесен в терористичния акт в лондонското метро на 7 юли същата година.

Преследването на Менезес започнало на сутринта на 22 юли, когато бразилецът излизал от дома си. Забелязан е, че в разгара на лятото носи дълго плато и това повдигнало подозрения у органите на реда, патрулиращи в района. Полицаите са проследили 27-годишния мъж до метростанцията в квартал "Стокуел", Лондон, докато не пристигнало подкрепление.

Докато бразилецът се качвал на един от вагоните в метрото, полицията го съборила на земята и го застреляла между 5 и 7 пъти от упор, което е довело до моменталната смърт на Менезес.

Случаят с несправедливото убийство на мъжа предизвика редица медийни и политически изказвания, в които се постави под въпрос работата на разследващите органи по терористичния акт и откриването на извършителите.

От началото на турнето "The Wall" през 2010 г. Роджър Уотърс изпълнява "The Ballad of Jean Charles De Menezes", посветена на трагично загиналия бразилец.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2013 в 21:49

Как може на най-значимата думичка да се греши!
ОСТАВА Орешарски и ОСТАВКА Орешарски са антоними.

А за посланието на Роджър Уотърс - определено не е към г-н Орешарски - мениджърът на Държавния дълг от 1997; учредителят на НАП от преди 2007; инициаторът на плоския данък от 2008 и множество други експертни изяви, които изобщо не го определят като социалист.
Също така не е тайна, че е ползван от почти всички управляващи партии като финансов експерт на много високо ниво.

Всъщност ПОСЛАНИЕТО на УОТЪРС е към ПАРТИЙНИТЕ ПИЯВИЦИ, ДОМОГНАЛИ СЕ ДО ВЛАСТТА, УПРАЖНЯВАЩИ ТОЗИ ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ.

01.09 2013 в 13:54

+1. И между другото между този, който е видял и този който е разбрал контекста на "ОСТАВКА"-та в шоуто има огромна разлика. Сал един Уотърс може да препотвърди която и да е теза, освен ако никой от сеещите лакърдии (вкл. моя милост) още не я е изказал. Лично според мен посланието му не е персонализирано, за да може всеки да достигне до извода до кого и защо ОСТАВКА. Даже в един друг коментар почти се пошегувах, че след като единственият БГ политик, който е анонсирал предварително присъствието си и вероятно е присъствал на шоуте е Плевнелиев, чиято позиция за войната в Сирия е известна преди концерта.

01.09 2013 в 11:19

Ще си позволя да цитирам статус във фейсбук, който най-добре обобщава нещата:
“КОЙТО Е ГЛЕДАЛ СТЕНАТА НА РОДЖЪР УОТЪРС И НЕ Е ВИДЯЛ “ОСТАВКА” ИМА НУЖДА ОТ ОЧИЛА. КОЙТО Е ВИДЯЛ И РАЗБРАЛ САМО ТОВА, СПЕШНО ДА СИ ИМПЛАНТИРА МОЗЪК”

31.08 2013 в 22:26

lol Пардон, много важна техническа грешка по-горе. Да се чете ... "след ОСТАВКА следваше думичката ОРЕШАРСКИ"

31.08 2013 в 22:25

... Паралелните битки за конекста на Уотърсовата "софийска оставка" нямаше да съществуват, ако както по гореперсонализирания случай Роджър реално казва "Долу държавния тероризъм в конкретния случай срещу Жан Чарлз де Менезес", след ОСТАВА следваше думичката ОРЕШАРСКИ.

31.08 2013 в 22:20

... Самата случка издава с Мензес наистина издава проява на "държавен тероризъм", а не типичния "терор", какъвто е дефиниран по енциклопедии и тълковни речници и за какъвто го приемаме по смисъл... Да видим за това ли иде реч, цитат: "So we dedicate this little bit of the show to all the other victims of state terror (бел. моя за тези които са на Ви с английския -> state terror=държавен терор) around the world. I think we all know this is something of a little lesson that if we give our governments especially our police too much power it is a steep slippery slope to tyranny!" http://www.youtube.com/watch?v=9A8KkCU-nT4 (Timecode = 2:55)... И откъде започват анонсите в този дух (срещу държавния тероризъм) -> http://www.guitars101.com/forums/f145/roger-waters-2012-04-03-morumbi-stadium-sao-paulo-brazil-162838.html
Roger Waters 2012-04-03 - Morumbi Stadium - Sao Paulo, Brazil
Hello São Paulo!
Hello!
Welcome.
I am very happy to be here.
At first, I want to thank the children of the Institute Baccarelli with a round
of applause!
Thank you.
I want to dedicate this concert for Jean Charles de Menezes and his family by
his fight for Truth and Justice.
And for all the other victims of state terrorism (!!!-бел. моя) worldwide.

31.08 2013 в 16:16

Toчно така е посвещението - "ЖЕРТВИ НА ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ"

31.08 2013 в 16:12

"...како и на всички жертви на ДЪРЖАВНИЯ тероризъм по целия свят“. Това каза Роджър Уотърс, внимавайте в посланията защото има голяма смислова разлика в сравнение с това което сте написали.