Кметът на Бургас защити момичетата с монокини

Елица Мартинова 28 май 2013 в 12:38 5898 10

Кметът на Бургас Димитър Николов. Снимка: БГНЕС
Кметът на Бургас Димитър Николов. Снимка: БГНЕС

Кметът на града Димитър Николов възрази срещу настояването на група свещенослужители да се въведе забрана за монокини по плажовете в Бургас.

Подобна забрана би била крайно недемократична, категоричен е градоначалникът.

Повод за позицията на Николов стана отворено писмо на група свещенослужители, които настояват голотата по плажовете да се ограничи чрез правилник.

„Излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж, а не в специално обособени за това места (като Адамов и Евин плаж), несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на облечените почиващи и е крайно смущаващо и невъзпитателно за подрастващите“, смятат религиозните водачи.

Кметът Николов обясни, че подобна забрана може да бъде издадена само с промяна на Наредбата за обществения ред, но по думите му това е твърде крайна мярка.

На бургаския плаж няма масово присъствие на момичета по монокини, може би това е по-характерно за други плажове извън рамките на общината. Възможността хората да се чувстват свободно на пясъчната ивица е защита на демокрацията, категоричен бе Николов.

Градоначалникът обаче обясни, че искането на пасторите ще бъде разгледано в две общински комисии – в правната и в комисията по обществен ред и сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!