Камен Воденичаров поиска шефския пост в БНТ, Анкова не го дава

Последна промяна на 20 юни 2013 в 23:12 2408 10

Камен Воденичаров. Снимка: Булфото
Камен Воденичаров. Снимка: Булфото

Девет са кандидатите за генерален директор на БНТ. Днес изтече крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса.

Освен сегашният директор Вяра Анкова, която ще се бори за втори мандат, за поста ще се състезават още Константин Каменаров, Валерий Тодоров, Георги Божков, Камен Воденичаров, Стоил Рошкев, Красимир Ангелов, Оли Груева, Радостлав Главчев.

В открити заседания Съветът за електронни медии ще проведе събеседване с одобрените кандидати. Тези заседания са предвидени за 22, 23 и 24 юли 2013 г.

След това с явно гласуване ще се състои и изборът за генерален директор на БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2013 в 16:07

Има госпожо, май сме множко тези които искаме Вяра Анкова и Севда Шишманова - Вън от БНТ. Ама няма кой да ни чуе защото всичко е на много по високо ниво, игрите идват и от СЕМ а Анкова е само една маша в ръцете им. Всичко е решено предварително и най послушното слугинче ще продължи да топли шефското посто. Съсипаха националната ни телевизия и унищожиха и малкото свестен материал, който бе останал. Но мисля, че няма да е задълго, един ден ще се надигнеме и срещу тях, сега имат късмет, че сме заети с протестите, но и до тях ще стигнеме, всичките им кирливи ризи ще изкараме и не само на БНТ ами и на подкупваната СЕМ.

27.06 2013 в 18:36

Г-жа Анкова не бива да ръководи БНТ, та камо ли да не дава на никой да го прави. Тя е поредния пример българи, които просто не си разбират от работата. Дори моето дете, което допреди 3 години винаги гледаше "Лека нощ, деца", а сега дори не иска да включваме канал 1! (Не е от възрастта му)
Има ли още хора, които се оплакват от нея?

23.06 2013 в 19:05

С тази подписка Анкова окончателно се компрометира,ами останалите служители? Те са над 1000, значи не я харесват и трабва да си ходи!300 души от Информация и сие, хора на които им е неудобно да не се подпишат или шефовете им са ги подканяли да го сторят.Броят на тези, които не харесват Анкова е внушителен!!! Това е недопустимо-да си шеф в медиата и да си правиш подписка. Ами много ясно, че ще я подписват хората.Повечето служители и зрители не приемат днес БНТ такава, каквато е благодарение на Анкова и екипа й.

23.06 2013 в 15:42

Много сме служителите от БНТ, които не подържаме управлението на Вяра Анкова, но се страхуваме да излезем открито с имената си. Знаете какво ще ни се случи ако тя остане втори мандат.
Разбере те ни, не сме тук да агитираме за някой от другите кандидати а за да дадеме гластност за подписката с която "подканяйки" ни трябваше да подпишем. Много елегантно бяхме "принудени" под зоркото око на нейните приближени.
Ние, част от подписалите се, искаме нов генерален директор и се надяваме СЕМ да избере най подходящият.

23.06 2013 в 15:41

Ето малко подробности за стратегията на Вяра Анкова за втори мандат. Стратегия не за БНТ и развитието й, а за събиране на подкрепа и подписи. В БНТ е изготвен списък на обществени организации, гилдии, творчески съюзи, които трябва да подкрепят Анкова за втори мандат. Срещу името на всяка организация стои отговорник от БНТ. Вижте само с какво се занимават там! Срещу подкрепата се обещават куп неща- предавания, субсидии, пари от "Филмопроизводство". Други емисари обикалят сградата и подканят служителите да се подписвата "За Вяра" в кабинета на Бойко Василев. Ето я истината за "масовата" подкрепа- вътре и вън от БНТ.
Пълна фалшификация и подмяна!

22.06 2013 в 23:43

Генералният директор-Вяра Анкова, е подвела СЕМ за състоянието на медията.
Ще и потърсят ли сметка и ще и повярва ли СЕМ за втори път.
Много хора бяха заложили на нея, но след като се видя нейното истинско лице - корумпирано и некадърно, доведе телевизията до големи задължения и програма на кабеларка. Това ли иска народа"грабежи на държавни пари". Стига вече кражби в БНТ.

22.06 2013 в 23:42

На БНТ е необходим нов генерален директор! Вяра Анкова принизи националната телевизия до нивото на кабеларка. Лош мениджмънт, негледаема програма, сервилни новини. БНТ не отговаря на стандартите на обществена медия! Къде са детските програми, шоуто, образователните програми, музиката от различните жанрове? Вместо това само скучни новини и говорилня. Само един сериал, с който ни проглушиха ушите.СЕМ да не се изживява като монополист, а да чуе мнението на хората и види програмата на БНТ в момента- тя е катастрофа!

21.06 2013 в 17:19

Новата тройна коалиция - триглавата алчна ламя, готви за този пост изключително корумпирания досегашен директор на БНР Валерий Тодоров. Към няколко члена на СЕМ като допълнителна гаранция са потекли потоци от пари от бизнесмени, участвали 6 години в източването на БНР чрез обществени поръчки. Единият от тях е бос на фирма за техника, от която е купувана всичката апаратура през последните 10 години в БНР. Над Валерий Тодоров има могъщ чадър, опънат от олигархичния кръг, финансирал патрона на Тодоров - експрезиданта агент Гоце. Сега целта е мафиотският кръг около Тодоров да се настани и на "Сан Стефано", откъдето целта е да се отмъкват по 10 милиона годишно от бюджетната субсидия. Има вече хора от БНР, които са готови да изнесат документи за неистовите злоупотреби на Тодоров. Остава да видим дали този план ще успее. Засега е почти сигурен!

21.06 2013 в 00:27

Съгласна с горния коментар. Дане сте взели да ви пише някой бивш кадър на 24
часа, Труд или агниця Блиц...

20.06 2013 в 23:54

"Пишещият потърси екшъна в БНТ, в информация по случая от там не му го предоставиха" - горе-долу такова можеше също да е заглавието.
Нека еуфорията не се отразява на качеството на Нюза, иначе си имаме "Блиц".