Quantcast

Кабинетът готви фараонски строежи в Рила в пълна тайна

Последна промяна на 30 октомври 2013 в 16:53 6240 28

Рилските езера. Снимка: БГНЕС (архив)
Рилските езера. Снимка: БГНЕС (архив)

Междуведомствена работна група, съставена от различни министерства, е определило правителството за разглеждане на инвестиционен проект „Дестинация Рила“, съобщи правителствената пресслужба.

За председател на работната група е определен заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

За никому неизвестния проект досега имаше единствено намек – в интервю, дадено от зам.-министъра миналата седмица. Тогава той обяви, че инвеститор, който енигматично премълча, планирал проект за 650 млн. евро в планински туризъм в България. На въпрос дали визира китайския бизнесмен, с когото премиерът Пламен Орешарски се срещна при визитата си в далекоизточната страна, Ботев нито потвърди, нито отрече.

Пресслужбата не даде никакви допълнителни подробности. Реално подобно инвестиционно намерение все още няма, според данните на сайта на Министерството на околната среда и водите. Според Закона за опазване на околната среда при всеки проект инвеститорите са длъжни на най-ранен етап да уведомяват екоминистерството, както и местната общност. Такова нещо, по всичко личи, досега не се е случило.

Въпреки неспазените законови изисквания и пълната информационна завеса по въпрос, касаещ националния парк „Рила“ - един от трите национални парка, в които територията е изключителна държавна собственост, кабинетът вече посипва с розови очаквания проекта: „Очаква се проектът да има значителен икономически ефект, като успоредно ще бъде фактор за подобряване на профила на България като международна туристическа дестинация. Евентуалното осъществяване на проекта ще бъде положителен стимул за развитието на туристическия бранш, което е един от приоритетите на правителството“, се казва в прессъобщението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 15:36

Представям си те стар и сбръчкан от омраза. Може би не толкова стар, но много смазан от живота и от омразата в душата ти.... Прав ли съм, Хане... Жал ми е за такива като теб

31.10 2013 в 11:28

Ханку, всеки път като те видя тук и всеки път плюеш срещу един и същи човек. Какво толкова е станало, че всичките ти мнения, дори, когато става въпрос за откриването на нова планета или за предаване по Канал 3, ти все едно и също пееш?!
Кажи, моля те колко пари ти дават за това плюене и хейтване, че много искам и аз да си докарам някой лев.
Кажи от Офф нюза ли ти плащат или?

31.10 2013 в 10:18

Брате, не ти е верен източникът :) Зад проекта седи Цветелина Бориславова с чужд инвеститор. Информацията ми е проверена от първоизточника. Да знаеш поне кой какво, че така хейтът ти отива на вятъра, а ти си хан, не бива да пилееш нерви излишно :))

31.10 2013 в 01:12

Браво, инвестиции трябват на тази държава - особено в туризъм и инфраструктура!

31.10 2013 в 00:34

Витоша ли ,брато ?
СлОжи преди това Пирин.

Прилича на публичен дом .

30.10 2013 в 23:36

Долу ръцете от планината безскрупулни лайнари! РИЛА МИ Е МИЛА! Как така оня мухльо "нито потвърди, нито отрече"?! Много ясно, че няма как да се смиши като става въпрос за нещо такова! Боклуци безподобни, и вашият час ще дойде, няма търпение да видя деня на възмездието!

30.10 2013 в 21:26

Цъ. Морето в Швейцария е видял. Пардон, езерата в големите градове. Ами застроенко е около тях, ама с вкус и мяра. Грандомани. Навсякъде им се подиграват.

30.10 2013 в 20:45

Ромите и британските безработни, които в момента са основният контингент на Банско.

30.10 2013 в 19:36

https://secure.avaaz.org/en/petition/Da_sprem_Super_Rila_za_da_ima_Rila
ако не става така, очакваме гражданска война

30.10 2013 в 19:03

Трябва да ги зидухаме от политическия небосвод и то скоро! Това се отнася и за останалите пишман-партийки, които се чудят на кого по-напред да се кланят. Управляват ни мизерници, крадци и мошенници! Щото ние така им го позволяваме...