Италия разплака България на полуфинала

28 септември 2013 в 20:57 2128 0

Снимка: cev.lu
Снимка: cev.lu

България загуби от Италия с 1:3  (25:18, 22:25, 15:25, 22:25) и не успя да се класира за финала на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Полша и Дания.

Полуфиналът се игра тази вечер на стадион "Паркен" в Копенхаген. Нашите убедително спечелиха първия гейм, но във втория играха по-колебливо и резултатът бе изравнен. В третата част италианците играха много силно, а българите допуснаха куп грешки и така загубиха с голяма разлика в точките. Нашите бяха близо до тайбрек, но не успяха да стигнат до него в края на четвъртия гейм.

На финала Италия ще се изправи срещу олимпийския шампион Русия.

Българите ще играят за бронзовите медали срещу Сърбия утре. Това е поредно голямо първенство, в което нашите не успяват да се класират за финал. От друга страна волейболът защити реномето си на най-силен колективен спорт у нас и отново има отбор, който е между 4-те най-добри на континента. 

България - Италия 1:3 (25:18, 22:25, 15:25, 22:25)

България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро (Николай Панчев, Данаил Милушев, Теодор Тодоров)
Треньор: Камило Плачи

Италия: Драган Травица, Лука Ветори, Иван Зайцев, Кристиан Савани, Томас Берета, Емануеле Бирарели - Салваторе Росини-либеро (Симоне Пароди, Давиде Саита)
Треньор: Мауро Беруто.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!