Quantcast

И Цветанов заговори за убийството си

Последна промяна на 26 юни 2013 в 08:40 4245 12

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Няколко дни след като експремиерът Бойко Борисов обяви, че е планирано убийството му, неговият заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов също съобщи, че се страхува за живота си.

Пред журналисти във Варна той обясни, че атаките срещу него целят дискредитирането или ликвидирането му. "Случващото се е персонална атака към мен, а не към ПП ГЕРБ. Политически трябва да бъда омаскарен и премахнат физически от организираната престъпност”, каза бившият вътрешен министър. Той смята, че плановете за ликвидирането му са заради постиженията, които са направени в борбата с организираната престъпност.

„Ако в момента основният проблем в държавата е Цветанов, нека да се занимава цялата държава. Но аз смятам, че основният проблем са тези, които действително раздразниха и съсипаха държавата през последните 23 години и създадоха статукво, което да подкрепя организираната престъпност, както и политическите партии, които се възползваха от това статукво. Горд съм от професионализма на служителите, с които работих и съжалявам, че в момента им се струпаха толкова неприятности само заради персоналните атаки към мен”, каза Цветан Цветанов.

На 19 март Цветанов обясни пред журналисти, че не знае защо все още има охрана от НСО и има ли заплахи срещу него. При внасянето в Централната избирателна комисия (ЦИК) на подписите, необходими за регистрацията на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, Цветанов се появи с четирима гарда на НСО. Тогава на въпрос на OFFNews защо все още се движи с държавни гардове Цветанов отговори: “Не мога да ви кажа”.

Преди дни бившият премиер Бойко Борисов, след като напусна Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, заяви че имало подготвен план за убийството, за който били наясно главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и назначеният за кратко председател на ДАНС Делят Пеевски. “След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий – да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва – нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват – кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък”, каза пред журналисти Борисов преди да отлети за Виена. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2013 в 17:08

Точно така е!!!

26.06 2013 в 12:35

* "Цветанов обясни пред журналисти, че не знае защо все още има охрана от НСО"
* "Тогава на въпрос на OFFNews защо все още се движи с държавни гардове Цветанов отговори: “Не мога да ви кажа”"

Ако това е един и същ слушай - ебаси журналистите дето сте. Как преведохте "Не мога да ви кажа" като "Не знам" ? Защо не като "Нямам право / не трябва / дълго е за обяснение " ?

26.06 2013 в 12:25

това не променя факта, че БСП, Сидеров и ДПС са свине. а, че прокуратаурата ще му го върне заради това, че си позволи да ги третира като нищожества (не, че не са, но не им е кеф) е ясно, което идва дюшеш на комунетата, доганя и сидера (твоят работодател)

26.06 2013 в 11:08

Ахахах... Да :)

26.06 2013 в 11:08

Както ние много добре знаеме, лицето Балкански е хонорувано тролче, коментиращо срещу заплащане.

26.06 2013 в 10:50

Абе, Майстор Балкански, макар и да е безсмислено да го казвам, но ти наистина ли си вярваш, че протестите са само привидни, организирани от ГЕРБ, а не израз на гнева и непоносимостта на хората към ситуацията в страната? Не че няма и ГЕРБерски провокатори, но със сигурност не е това, което е било досега, защото хората започнаха да стават много чувствителни на тема провокации и опити за извличане на партийни изгоди от тяхното недоволство.
А да не би да кажеш сега, че и на готвения днешен контрапротест - в подкрепа на Орешарски - няма да има платени и провокирани от БСП/ДПС провокатори, които да го поклаждат и демонстрират народна любов към управляващите? Или че БСП/ДПС въобще нямат пръст в това и той е спонтанно възникнал поради огромното уважение на хората към актуалните личности в управлението и техните действия?

26.06 2013 в 10:44

Тия са за първо психиятрията, и чак след това за прокуратурата...

26.06 2013 в 10:37

За жалост като привърженик на столетницата не си имал късмета на хората които изчезваха в затворите защото бяха против партията :(

26.06 2013 в 10:24

Забелязвам, че колкото повече прокуратурата притиска герберската шайка, толкова повече се разрастват т.нар. "протести" и се увеличава броя на постингите против прокуратурата...предполагам, че това се дължи на опитите Болрисов и Цветанов да се измъкнат от правосъдието, организирайки и подстрекавайки улични безредици, в отчаян опит да свалят правителството, което започна да обръща внимание на безобразията по време бандитското управление на ГЕРБ...

26.06 2013 в 10:21

Цветанов като физкултурник – милиционер без никакво въображение в особената форма на главата си, по почина на пиар „активното мероприятие”, използвано десетки години от Бойко Борисов, изхленчи, че и него щели да го убиват. Физически. Сакън някой да не си помисли, че група „килъри” са решили да затрият Цветанов „интелектуално”. Това да го видим, няма да го повярваме, поради оскъдността на интелектуална маса у бившия вътрешен министър. Просто „килърите” няма да имат какво да уцелят.

“Това, което се случва, е персонална атака срещу мен и има дублиране на цели – от една страна на организираната престъпност, а от друга на политическата класа. Затова трябва политически да бъда омаскарен и физически премахнат от организираната престъпност”, рече и отсече Цецо Вътрешния.

http://afera.bg/pozitsia/45656.html