И Цветанов заговори за убийството си

26 юни 2013 в 08:40 5340 12

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Няколко дни след като експремиерът Бойко Борисов обяви, че е планирано убийството му, неговият заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов също съобщи, че се страхува за живота си.

Пред журналисти във Варна той обясни, че атаките срещу него целят дискредитирането или ликвидирането му. "Случващото се е персонална атака към мен, а не към ПП ГЕРБ. Политически трябва да бъда омаскарен и премахнат физически от организираната престъпност”, каза бившият вътрешен министър. Той смята, че плановете за ликвидирането му са заради постиженията, които са направени в борбата с организираната престъпност.

„Ако в момента основният проблем в държавата е Цветанов, нека да се занимава цялата държава. Но аз смятам, че основният проблем са тези, които действително раздразниха и съсипаха държавата през последните 23 години и създадоха статукво, което да подкрепя организираната престъпност, както и политическите партии, които се възползваха от това статукво. Горд съм от професионализма на служителите, с които работих и съжалявам, че в момента им се струпаха толкова неприятности само заради персоналните атаки към мен”, каза Цветан Цветанов.

На 19 март Цветанов обясни пред журналисти, че не знае защо все още има охрана от НСО и има ли заплахи срещу него. При внасянето в Централната избирателна комисия (ЦИК) на подписите, необходими за регистрацията на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, Цветанов се появи с четирима гарда на НСО. Тогава на въпрос на OFFNews защо все още се движи с държавни гардове Цветанов отговори: “Не мога да ви кажа”.

Преди дни бившият премиер Бойко Борисов, след като напусна Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, заяви че имало подготвен план за убийството, за който били наясно главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и назначеният за кратко председател на ДАНС Делят Пеевски. “След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий – да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва – нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват – кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък”, каза пред журналисти Борисов преди да отлети за Виена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!