Христо Бисеров: ДПС ще преговаря само с БСП

16 май 2013 в 09:57 1289 0

Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС
Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС

ДПС ще води разговори единствено с БСП, като разговорите с "Атака" са грижа на социалистите.

Това становище заяви в ефира на bTV Христо Бисеров от ДПС, като уточни, че движението подкрепя програмно правителство на социалистите с премиер Пламен Орешарски. Бисеров смята, че в 42-то Народно събрание няма да може да работи нито партиен, нито коалиционен кабинет.

От думите му стана ясно, че „червените” ще могат да разчитат на подкрепата на ДПС с приемането на „някои корекции”, но ще си носят отговорността сами. „Това правителство няма да бъде на БСП, подкрепено от ДПС и "Атака". Това ще бъде правителство на Пламен Орешарски, лансирано от БСП. Ние одобряваме кандидатурата на Пламен Орешарски и чакаме министър-председателят, който по Конституция ще получи проучвателния мандат, да представи своята концепция за кабинет”, каза Бисеров.

Той изключи хипотеза за кабинет на ГЕРБ: „Има ли един знак, минимален, с който да покажат, че търсят такова нещо? Те нападнаха сега и прокуратурата, те така се затвориха и изолираха. Те ще получат мандата, но се надявам, че няма да го реализират”. Той коментира възможността и за трето завъртане на мандата като много рискована и обяви, че в ДПС не мислят в такава посока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови