Плевнелиев свиква парламент до края на май

Милен Енчев 15 май 2013 в 14:09 2337 5

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Президентът ще свика новото 42 Народно събрание не по-късно от края на месец май. Това обяви Росен Плевнелиев на брифинг днес.

В петък Плевнелиев започва консултации с четирите парламентарно представени партии - ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и Атака, обяви той.

"Много мостове бяха изгорени в тази предизборна кампания" - тази оценка даде президентът на парламентарните избори. "Смятам, че е неприемливо да се подкопават основите на демокрацията, за да се постигне изборна победа".

Ясен е вотът на гражданите. Всичко ще е публично в консултациите с партиите, в президентството няма да се редят коалиции, това е работа на парламента, подчерта Плевнелиев. След консултациите с четирите партии, които започват в 10 часа сутринта в петък ще бъде уточнена конкретната дата за първото заседание на новия парламент.

На базата на информацията, с която разполагам, съм на мнение, че няма нужда от касиране на изборите, посочи Плевнелиев по повод откритите бюлетини в печатницата в Костинброд. „Казах на главния прокурор: Благодаря ви, че ме информирахте. Действайте здраво“, допълни президентът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови