Хотели ще работят през зимата заради мераклии да празнуват на морето

29 декември 2012 в 18:09 4161 0

Черноморие
Черноморие

Хотели по Черноморието отварят врати извънредно за Нова година заради големия интерес от българи и чужди туристи, съобщи bTV.

Бум на българите, които искат да посрещнат новата година на Българското Черноморие отчитат туроператорите. Хотелите, които работят целогодишно и предлагат различни оферти за посрещането на празника, вече са препълнени.

Според специалисти основната причина е в обедняването на българина, заради което много хора предпочитат да празнуват в България, а не в чужбина, както досега.

Туристическите фирми отчитат и ръст на ранните резервации. Много българи са заявили желание да празнуват Нова година в хотел на морския бряг още през септември и октомври, когато и офертите са на по-ниски цени.

Най-предпочитаните оферти са пакетите от три нощувки и празнична вечеря. Цените за пакет в тризвезден хотел започват от 220 лв., за четиризвезден – от 308 лв., и достигат до близо 1700 лв. за престой в петзвезден хотел.  

Забраната за пушене на обществени места не се е отразила неблагоприятно на хотелите, дори в зимните месеци, категорични са управителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!