Хохегер се отрече от думите си, не се бил срещал с Цветан Василев

Последна промяна на 21 март 2012 в 14:29 1348 1

Петер Хохегер Снимка: DPA
Скандалният австрийски лобист Петер Хохегер се отрече от собствените си думи, като обяви, че никога не се е срещал с банкера Цветан Василев. В писмо до Корпоративна търговска банка (КТБ) той дори се извинява на Цветанов с думите, че целта му никога не е била "да опетнява репутацията" на Василев. Превод на писмото публикува агенция "Фокус", за която това е първият материал по течащия повече от седмица скандал "Хохегер". Час-два по-късно част от съдържанието изчезна - беше изрязана горната част от листа, в която пишеше, че писмото е адресирано до КТБ. Хохегер заяви, че се е срещал с председателя на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев в интервю за "Капитал", публикувано на 17 март 2012 година. Днес, само няколко дни по-късно, той пише: "Никога не съм се срещал и не се познавам с банкера г-н Цветан Василев". Срещу Петер Хохегер се води мащабно разследване за корумпиране на политици в Австрия. "Недоразумението" Хохегер обяснява с думите, че се е объркал и че всъщност се е запознал с друг банкер със "сходно" първо име:
"Дълбоко съжалявам за това недоразумение, което се дължи на сходство с първото име на друг български банкер, с когото се запознах по време на престоя ми в София в периода от август - септември 2009 г. Целта ми никога не е била да опетнявам репутацията на г-н Цветан Василев, когото дори не познавам", пише в публикуваното от "Фокус" писмо.
Реакцията на "Капитал" беше красноречива. В текста на интервюто, публикуван на сайта на 17 март, са задраскани изреченията, касаещи срещата на Хохегер с Василев:
С него се срещахме. В каква връзка? Не мога да се сетя. Срещата беше организирана от Росица Велкова. Тя беше близка до ГЕРБ, работела е за кмета на София. За какво си говорехте на срещата? Не мога да се сетя. Може да е било във връзка с ORF, а може и от желанието ни да имаме контакт към ГЕРБ. (Бележка на "Капитал": Днес (понеделник, 19 март) от офиса на Хохегер направиха поправка на  един от дадените отговори. Петер Хохегер не се бил срещал с Цветан Василев.)
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2012 в 16:54

Амнезията е доста популярна в тази афера. Кой Цветанов - не го познавам, каза Велкова представитеката на Хохегер в България. Кой Цветан Василев, е не може да е той - има омерта, иначе Мулти, пък обръчи от фирми и накраят съвсем естествено идва въпросът а хонорарът на Доган как е свързан с лобиста Хохегер? А Хохегер със ЩАЗИ или пък с ДС, никой не влиза свободно в тези кръгове? Въпроси, въпроси. А кой е бил резидентът на КГБ в ГФР? Поръчан ли е президент за Бразилия? Става страшно. Така, че кой Цветан и кой Цветанов?