Грозна сцена в „Левски“: фенове съблякоха треньора, Сираков напусна

08 октомври 2013 в 19:04 5628 4

Фенове с качулки съблякоха треньора на
Фенове с качулки съблякоха треньора на "Левски" и го изгониха от пресконференцията

Опитът на Футболен клуб "Левски" да представи днес новия си старши треньор Ивайло Петев се провали, след като фенове взеха на абордаж пресконференцията, грубо съблякоха фланелката на отбора от гърба на треньора и го изгониха.

Секунди, след като Петев се снима с фланелката и шалче с надпис "Левски" завинаги", те поискаха да свали фланелката. В началото бившият наставник на „Лудогорец“ се смути от случващото се, но фенове с качулчки го съблякоха гол до кръста и го изгониха.

С арогантно поведение запалянковците заплашиха със саморазправа треньора и спортния директор на „Левски“ Наско Сираков. "Сваляй фланелката, бе, ей!", повтаряха запалянковците.

Феновете наобиколиха Сираков и поискаха обяснение защо е освободен старши треньорът Славиша Йоканович и защо е назначен "чорбар преди мача с чорбата" (предстоящият мач с ЦСКА). Повод за "обвинението" е признанието на Петев в интервю неотдавна, че от малък е фен на ЦСКА. Те заплашиха, че ако Петев остане на поста, ще провалят мача - „спомнете си "Сиони", каза един от феновете, намеквайки за среща от квалификациите на Шампионската лига преди години срещу "Сиони", когато заради множеството бомбички от трибуните на "Левски", отборът бе заплашен с изхвърляне от евротурнирите.

Сираков обяви, че решението за смяната на Славиша Йоканович е взето еднолично от него. Той се мотивира с лошата игра на отбора: "Харесва ли ви играта на "Левски"? Харесва ли ви?!", запита Сираков. Феновете отвърнаха, че е нормално да не им харесва представянето на отбора, но според тях вината не е в сръбския треньор и "не е нормално да сменяме треньорите след всеки мач".

Малко по-късно на стадион „Герена“ се появи президентът на клуба Тодор Батков. Пред журналисти той обяви, че Сираков и шефът на управителния съвет на „Левски“ Иво Тонев са подали оставки.

„Треньорът на Левски се казва Ивайло Петев и ние няма да отстъпим от това. Наско Сираков и Иво Тонев подадоха оставки. Следващият, който ще подаде оставка, се казва Тодор Батков и тогава ще видим какво ще стане“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews