Голям пожар във вилната зона на Айтос (обновена)

10 август 2013 в 14:00 2775 0

Пожар. Снимка: БГНЕС, архив
Пожар. Снимка: БГНЕС, архив

Голям пожар горя във вилната зона край град Айтос. За два часа огънят се е разпрострял на голяма територия - от изхода на града в посока село Зетьово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Съобщението за пожара е получено около 12.25 часа в Районното управление на полицията в Айтос. На мястото веднага са изпратени екипи на пожарната.

В рамките на поне два часа локализирането на пожара е невъзможно заради силния вятър. Заради силния дим движението между Айтос и Руен е спряно, но около 14.20 часа е възстановено.

Пожарът е успял да обхване горския масив и сухите треви, а след това се е прехвърлил във вилната зона. Няколко вили са напълно изгорели. За момента няма информация за жертви, обясниха от МВР.

В гасенето на пожара са се включили доброволци от местните жители, служители на Гражданска защита и на Горското стопанство. Противопожарни автомобили са дошли и от Бургас, а от земеделските кооперации са изпратили водоноски. 

Пожарът е потушен около 15.40 часа. На мястото ще останат пожарникари, които ще следят да не се възобнови огъня.

Предстои да се направи оглед на засегнатата от огъня територия, за да се установят причините за инцидента и размера на щетите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!