Германия дава работа за 200 наши студенти

Марина Парпулева 19 октомври 2012 в 19:16 2629 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Следващото лято Германия ще осигури 200 работни места за български студенти.

От 2013 г. за период от 2 месеца бъдещите висшисти, учещи в България, ще имат възможността да  работят през лятото в Германия.

За да заминат, те имат срок до 21 декември 2012 г. да подадат молба в бюрата по труда  в градовете, където следват. Молбата е със свободен текст, в който да декларират, че са нямат други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция и че разполагат с необходимите средства да финансират заминаването си за Германия.

Условията, на които трябва да отговарят, са: възраст между 18 и 35 години; да са  редовна форма на обучение; да не са последен курс на обучение; да имат добра езикова подготовка по немски език.

Проверка на езиковите знания ще се  проведе до 04.01.2013 г. Класирането  на кандидатите ще бъде според степента на владеене на езика.

Одобрените студенти ще подават своите документи от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество  в Бон (Германското съответствие а Агенцията по заетостта).

Интересуващите се могат да получат информация на тел. 02/980-87-19  и в сайта на Агенцията по заетостта www.az.government.bg в рубрика „Международна дейност” – Работа в чужбина – Условия и ред за кандидатстване – Посредничество на български студенти за лятна ваканционна заетост, както и директно  в бюрата по труда в градовете, където има висши училища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!