ГЕРБ пуска безплатен транспорт за студенти за изборите

Елица Мартинова 10 май 2013 в 10:33 1715 4

Автобуси, Снимка: БГНЕС
Автобуси, Снимка: БГНЕС

Безплатен предизборен транспорт от „Студентски град“ до Смолян организира Тодор Мелемов - син на кмета в града Николай Мелемов, който е и областен координатор на ГЕРБ – Смолян. За случая съобщи гражданин чрез сайта „За честни избори“.

Инициативата на младия Мелемов се разпространява из Facebook. На страницата е посочено, че всеки желаещ може да се запише чрез SMS на тел. 0889 479 275. За целта гражданите трябва да изпратят двете си имена, телефон за връзка, начална и крайна точка на желаното пътуване.

Описанието на инициативата гласи:

Маршрут:
„тръгване 10.05.2013 (петък)
- 16:00, 17:00 часа гр. София, Студентски град (НСА, обръщалото на автобусни линии 280 и 94)
- около 19:00 часа гр. Пловдив (спирката срещу автогара Юг)
- пристигане около 21:00 часа гр.Смолян
- от Смолян за Пловдив и София автобусът ще потегли на 12.05.2013г. (неделя) в 16:00 часа.“

Като конкретна цел за безвъзмездното пътуване е посочено: Възможност за всички смолянчани пребиваващи в градовете София и Пловдив да се приберат на родното си място за почивните дни.

Случайно или не обаче инициативата съвпада с датата за парламентарни избори. Не е ясно защо синът на кмета организира подобна услуга точно този уикенд. Страницата на събитието във Facebook е регистрирана на 29 април, а администраторът й е Тодор Мелемов. До момента тя е харесана от 81 потребители.

OFFNews припомня, че студентите, желаещи да гласуват извън родното си населено място, могат да го направят във всяка избирателна секция, стига да представят валидна студентска книжка и да подпишат декларация, че няма да гласуват повторно.

Инициативата се приема със смесени чувства от потребителите в социалната мрежа.

„Жеста е голям. Браво на организатора!“, пише един от потребителите.

„Много интересна инициатива! По време на избори хората правят какво ли не. Аз да пратя колелото на детето ако е удобно“, пък е коментарът на друг.

OFFNews се свърза с г-н Мелемов, за да потърси мнението му по въпроса. Той бе категоричен, че инициативата по никакъв начин не е свързана с изборна агитация, а датата на пътуването е съвпаднала случайно с вота на 12 май.

"Целта ми изобщо не е да убеждавам някого в нещо или да го карам да постъпва по определен начин. Аз самият дори няма да бъда там по време на пътуването", заяви Мелемов.

Той обясни още, че редовно организира безвъзмездни пътувания. На въпрос на OFFNews дали е имало подобна услуга за шестте почивни дни в началото на май, той отговори: "Не, поради простата причина, че тогава ми се роди дъщеря и нямах възможност да се занимавам с това".

Мелемов обясни, че автобусите са частни и се наемат от него. Той бе категоричен, че целта на инициативата е единствено да помогне на хората с по-малко финансови възможности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови