Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ген. Киров: Делото срещу мен е политическо

04 юли 2013 в 14:28 2331 1

Ген. Кирчо Киров Снимка: БГНЕС
Ген. Кирчо Киров Снимка: БГНЕС

Делото срещу мен още в своя зародиш има дълбок политически характер.

Това коментира пред БНР бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров. 

От прокуратурата обявиха в сряда, че срещу него са повдигнати обвинения за присвояването на близо 5 млн. лв. от касата на външното разузнаване, като в по-голямата си част харчовете били за дейности, които не са били извършвани. 

Ген. Киров не пожела да коментира дали делото има връзка с отстраняването му като съветник по сигурността на бившия премиер Бойко Борисов. "Не мога да коментирам актовете на бившия министър-председател", каза генералът, като поясни, че е освободен от поста си без мотиви и обяснение. Той не се е виждал с Борисов във връзка с освобождаването му. "Не е коректно аз да коментирам държавни мъже от такова ниво", каза още генералът.

Той обясни, че не се притеснява от разследването и делото срещу него, но не може да даде каквато и да е информация, той като става въпрос за класифицирана информация. 

"Няма безотчетно харчене на пари. Аз уважавам прокуратурата, но това е само нейната гледна точка. Делото е засекретено и нямам тази възможност да се защитя в публичен аспект. Това, което мога да кажа е, че данните, които мога да изнеса, ще ги изнеса само в съдебна зала. Не бих могъл нито да коментирам повече, не бих желал да изпадам в детайли, които биха могли да донесат нежелан международен отзвук. Единственото, което ще си позволя да кажа е, че за мен делото, още в своя зародиш, има политически характер", каза ген. Киров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!