"Екоравновесие" отказa да прибере глутницата, която изяде куче

Последна промяна на 12 юни 2012 в 16:08 2228 8

Нова отрова изтребва кучета. Снимка: adoptastraypune.blogspot.com /архив
Нова отрова изтребва кучета. Снимка: adoptastraypune.blogspot.com /архив
"Екоравновесие" отказва да направи проверка и да прибере трите озверели бездомни кучета, разкъсали тази сутрин йоркширски териер в кв. "Изток" в София пред очите на стопанката му. След като OFFNews.bg подаде сигнал за случилото се в общинското предприятие, оттам отказаха проверка с аргумента, че преди месец ходили на проверка на същото място. Тогава не успели да докажат, че животните са опасни, затова и сега нямало да отидат - нямало смисъл. От "Екоравновесие" твърдят, че не могат да си свършат работата, защото им пречат Законът за защита на животните и Законът за ветеринарномедицинската дейност. По думите на пресаташето няма как да бъде прибрано куче, което е нахапало друго куче. Първо трябва да има медицински документ, в който ветеринарен лекар да удостовери пораженията. Освен това нахапаният трябва да посочи кучето, което го е нападнало - не може куче да посочи друго куче, беше аргументът. В Закона за ветеринарномедицинската дейност обаче е записано, че  "агресивни кучета" са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, която в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт. Тъй като днешният инцидент с агресивните кучета на ул. "Незабравка" е поредният, хората от квартала са решили да отровят животните, защото се притесняват за децата си и домашните си любимци. "Знаем, че е рисковано и на отровната храна може да попадне домашно куче, но знаем, че общината няма да предприеме нищо", коментираха ядосани жители на квартал "Изток".
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2012 в 01:16

Не обвинявайте без доказателства!
Нима са изтровени, защо нашичките си стоят необезпокоявани?

14.06 2012 в 14:58

Спокойно, всички "озверели" кучета в района са изтровени в рамките на 2 дни - предполагам от въпросната госпожа. Не искам да ви обяснявам каква гледка беше.... абе Господ забавя, но не забравя...

13.06 2012 в 13:23

Днес едно улично куче ми изръмжа заканвайки се. Следващата му подобна проява ще е въобще последната му. Хич няма да чакам общинари и кучкари крадящи кинти, да дойдат да констатират как ме е ухапало.
И искам да кажа, не е хуманно да се тровят кучетата, има по-бързи и безопасни за околните методи.

13.06 2012 в 03:06

Мислех да коментирам за лемурите от Екота*аци че на калпавата ракете и космоца и пречи , но мисля да кажа че на калпавия х*й и косъма му пречи .
Смях в залата уважаеми господа , смях !!!
Тъпите медии заблуждават чалганаселението , че кучетата са проблем . Проблем е къде са парите ?!?!?
Zornica много добре го е казала . Къде са парите ?
Държавата с едни бездомни кучета не се справя , ние очакваме ОКТОПОД да хванем .
Срам и позор , дами и господа ........

12.06 2012 в 18:07

По-хубаво от това, нямаше как да го напиша!

12.06 2012 в 17:14

А може общината да прибира такса куче. Значи моето куче е със статут на пълноправен гражданин, щом си плаща годишния данък. Ако колата ми я откраднат, нали ще съдят - надяваме се - крадеца, ако го хванат. Защо да няма възмездие и за любимците, които са членове на семействата ни. А ако кучето бъде разкъсано пред очите на детето ни, как въобще ще ни компенсират за преживения стрес. Жал ме е за уличните кучета, но след като печелиха на техен гръб толкова години, биха могли поне да се опитат да свършат някаква работа.

12.06 2012 в 16:50

Когато обществото започне да не плаща за несвършената от органите /които му прибират данъците и таксите, защото вършат уж нещо срещу тях/ - ще имаме и гражданско такова и работещи ведомства. И, може би, извън всякаква шега: ако ББ сега каже - дайте да ги махнем бездомните кучета по всякакъв начин - току-виж станало!

12.06 2012 в 16:39

Отлично!