ДСБ иска забрана върху сделките с държавни имоти за кабинета

Елица Мартинова 07 януари 2013 в 12:38 1126 0

Петър Москов, Снимка: БГНЕС
Петър Москов, Снимка: БГНЕС

Депутатите от ДСБ ще внесат в парламента предложение за мораториум върху разпореждането с държавни имоти от защитените територии.

Това съобщиха на пресконференция в понеделник Петър Москов и Иван Иванов от тъмносините.

Те предлагат мораториумът да действа до сформиране на следващо правителство, защото по думите им настоящото управление е дало достатъчно поводи за съмнение в корупция.

„Започваме 2013 г. като 2009 г. - с ширещи се монополи на фирми, близки до властта. ГЕРБ и тройната коалиция имат едно и също отношение към монополите. „Батко и Братко“ се превърна в „Цецо и Кумеца“, обясни Москов.

„Загубихме четири години, за да се върнем отново в изходна позиция“, заключи Москов.

Тъмносините коментираха и изказването на премиера Борисов, че ГЕРБ и привържениците им трябва да гласуват с „не“ на предстоящия референдум.

„Борисов просто присвои позицията на ДСБ. Ако го беше направил още през 2009 г., щеше да сложи край на проекта „Белене“ и нямаше да се харчат милиони от джоба на гражданите“, посочи Иван Иванов.

Според тъмносиния депутат досега министър-председателят не си е направил труда да се вслуша в позицията на ДСБ и заключението му идва твърде късно.

„Борисов просто артикулира становището на ДСБ. Дума по дума, теза по теза. Изказването му звучи като желание да влезе в ДПС“, изтъкна шеговито Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови