Борисов: Да се радват еколозите, че аз съм им премиер

Последна промяна на 03 януари 2013 в 22:07 4062 17

БСП плащат на медиите изключително много пари, твърди Борисов. Снимка: БГНЕС
БСП плащат на медиите изключително много пари, твърди Борисов. Снимка: БГНЕС

Дюните в Несебър ще бъдат запазени. Радостно и за еколозите, и за българите е, че в момента имат такъв премиер, който спира веднага и праща проверки, похвали се пред БНР Бойко Борисов.

Друг е въпросът защо 2007-2008 г. тази сделка е била разрешена да се направи - от Станишев и от тогавашния земеделски министър, коментира премиерът.

Разпоредил съм на министър Найденов в петък да бъде на място - на дюните. Да бъде любезен и кметът на Несебър да излезе, защото трябва да се чуе кой по кое време какво го е карал да прави. Да отидат и тогавашният земеделски министър, и хората от БСП. Да спрат да бъдат нагли и да идат - да видят какво са направили, призова Борисов.

Знаете, че БСП плащат на медиите изключително много пари - през приятелката на Станишев, и те излизат само с подбрани информации и истини, добави още премиерът.

Илияна Йотова: Найденов да си подаде оставката

Честта изисква министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да си подаде оставката заради скандалната сделка в Несебър. Не е никаква новина, че някаква междуведомствена комисия тепърва ще се занимава с проблема. Защото Найденов се опита в края на 2012 година, под чадъра и закрилата на коледните празници, да хързулне една доста апетитна сделка за дюните в Несебър. За доста пари, пише в петъчния брой на вестник „Дума“ евродепутатът Илияна Йотова.

А истината тук е, че е била създадена прекрасна схема за облагодетелстване, за оскъпяване в няколко пъти чрез частни инвеститори, след което комисионата, естествено, ще бъде дадена на когото трябва. Това е истината за сделката в Несебър. По информация от наши структури по места голяма част от тези пари се отчислява, за да се финансира касата на ГЕРБ за предстоящите избори. Редно е Бойко Борисов незабавно да вземе оставката на Мирослав Найденов и да каже дали ГЕРБ взеха милионите от скандалната сделка, категорична е Йотова.

Борисов: Йотова не е имала премиер като мен

Разбирам съжалението на г-жа Илияна Йотова – затова, че никога досега не е имала такъв премиер, който е готов да спре сделка като тази в Несебър, и й съчувствам. Това коментира пред агенция „Фокус” министър-председателят Бойко Борисов.

„Когато говори за подписването на оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов, тя най-напред трябва да поиска оставката на тогавашния премиер на Тройната коалиция Сергей Станишев, на тогавашния министър на земеделието Нихат Кабил и на тогавашния кмет на Несебър Николай Димитров, който беше опонент на последните избори на кандидата на политическа партия ГЕРБ”, добави премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8678

17

Alexfield

13.06 2016 в 11:49

Обикновен популист е ББ

05.01 2013 в 20:17

Човек без род род - дърво без корен. А днес ни тъпчт само такива - плевели, бедни, жадни, алчни и най-лошото прости.

04.01 2013 в 18:05

НЕ НАРОД А МЬРША . КОЛКОТО ПО ПРОСТ , ГЛАДЕН И БЕДЕН Е НАРОДА ТОЛКОВА Е ПО УПЛАШЕН ,ПО ЛЕСНО СЕ ЛЬЖЕ И ПО ЛЕСНО СЕ КУПУВА ОТ МУТРИТЕ ЗА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ . . ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ . . ДО КОГА БЕХОРА ??? ДО КОГА !!!

04.01 2013 в 15:35

Генерал Плачко Хвалипръцков пак се изходи, егати цървула.

04.01 2013 в 13:21

За два от терените заявлението за отчуждаване от горския фонд е подадено от "СЛЕ Груп" с управители Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов. За един от терените преписката се води в полза на "Лайфстайл Холидей" ООД, регистрирана в Несебър с капитал от 1000 лв, в която същите лица са съдружници с по 50%.

От приложените документи, извадени от регистрите на МЗХ, ясно се вижда, че заявленията за отчуждаване са подадени през 2011 г. и преписката е тръгнала тогава. Освен това "Лайфстайл Холидей" ООД е регистрирана през май 2010 г., доста време след като Тройната коалиция е паднала от власт.

Тези нови факти опровергават напълно изявленията на Найденов и на Борисов, че схемата с отчуждаването и продажбите без търг на гори е заложена като мина от предишното правителство, а те само довършват процедурата. Възможността да се продават на безценица атрактивни държавни имоти на "правилните фирми" е разписана в новия Закон за горите приет през 2011 г. от правителството на ГЕРБ в членовете 73, 74, 77 и 79.

Оплетен в непрекъснати лъжи Найденов днес не можа да отговори на журналистически въпрос в Несебър, колко нови процедури по очуждаване на терени от горския фонд е започнало ведомството му и в чия полза. Лъжата обаче, че след 2009 г. са били спрени старите процедури, а нови не са започвани вече е разобличена и корупционната схема е разкрита от Биволъ. Вчера изнесохме факти и за придобити по същия порочен начин терени от фирма свързана с президента Плевнелиев. Биволъ разполага с точна информация, че има още доста прикрити процедури в МЗХ, които в момента са в ход за продажби на горски терени около Несебър и превръщането им в строителни площадки. Едва ли правителството на ГЕРБ само ще извади и покаже на обществеността тези тъмни схеми, които силно накърняват държавния и обществен интерес в полза на приближени икономически субекти. Биволъ обаче ще продължи да прави това, за да осветлява престъпните действия на властта.

04.01 2013 в 13:13

"Управителите на фирмата "СЛЕ Груп", които са съдружници с кумеца на Цветанов, са поискали пряко от Министерството на земеделието да отчужди в полза на техни фирми три терена с общо 21 декара "дървопроизводителни гори" в Несебър. Два от тях с площ 14 и 6 декара обаче не са никакви гори, а са върху дюните, в непосредствено съседство с терена от 29 декара, от който тръгна скандалът "Дюнигейт". И трите имота са държавна частна собственост. ...............
Тези нови факти опровергават напълно изявленията на Найденов и на Борисов, че схемата с отчуждаването и продажбите без търг на гори е заложена като мина от предишното правителство, а те само довършват процедурата. Възможността да се продават на безценица атрактивни държавни имоти на "правилните фирми" е разписана в новия Закон за горите приет през 2011 г. от правителството на ГЕРБ в членовете 73, 74 и 77.
Категорично ясно е, че ведомството на Мирослав Найденов е започнало напълно нови процедури по отчуждаване на гори по заявление на инвеститор през 2011 г. Засега не се знае колко от тях са за апетитни терени по морето и в планините, но известните до момента "отчуждители" се оказаха без изключение свързани с властта."

04.01 2013 в 12:15

Безотговорността на държавата в случаите на заграбване на държавните имотите продължава. Всички управници лъжат цинично. Станишев - заменки! Борисов - продажби, щата имали право! Няма какъвто и да е текст от Закона за горите и Закона да държавната собственост лицето Димитър Петров, да има право да закупи с преференции какъвто и да е имот - държавна собственост. По силата на ЗГ - горите са публична държавна собственост. земята също е държавна собственост и то публична- Къде,кога и как МС взе решение от публична това да стане частна държавна собственост- Няма такова!. Този сладур се издаде -заявил, че от 2000 година е стопанисвал и е имал бунгала в Старозагорския лагер. „Там бяхме на концесия 10 години. Само че на осмата година нас ни изгониха и вземаха бунгалата и имаше дълги процедури и медиите и телевизиите също се занимаваха. Тъй като на мен тези бунгала ми бяха приватизация, аз съм ги закупил от държавата и ми казаха, че има свободен имот еди-къде си и аз по този начин започнах да действам да закупя този имот. Закупих го за 1 150 000 лв. окончателна цена, 120 000 за ПУП (Подробен устройствен план) и 1 800 000 инвестиционен проект. След това го препродадох, като една година преди това имам предварителен договор с инвеститора, който още не е завършен. Това е” , така обясни схемата, по която първоначално е придобил имота тъстът на Борислав Михайлов. Той допълни, че е купил имота в качеството си на юридическо лице. Е, как е препродал имота , като още не го е закупил? Как за един месец след продажбата , фирмата има разрешение за строеж, като първо се издава виза, проектира се, оценява се , съгласува се и чак тогава се издава разрешение за строеж. Далавера безкрайно докога! Ако продължаваме да си траем!

04.01 2013 в 10:18

Готов е за лудницата.

04.01 2013 в 08:38

На това разчита Тиквата - всеки ден лъжа след лъжи! За първи път от десетки години София остана без зимен сезон на Витоша (миналия) . Заради еколозите и ТИКВИТЕ. Заради ГЕРБ. Изберете си го пак, тиквеничета български, умиращи да ви лъжат!

04.01 2013 в 07:02

МУТРАТА НИЩО НЕ Е "СПРЯЛ".СДЕЛКАТА Е ИЗПОВЯДАНА ПРЕД НОТАРИУС.ТЮФЛЕКА СЕ НАДЯВА НА ПРОСТОТИЯТА НА БЪЛГАРИНА ЧЕ:"ВСЯКО ЧУДО Е ЗА ТРИ ДЕНА"...,,