Борисов: Да се радват еколозите, че аз съм им премиер

03 януари 2013 в 22:07 4910 17

БСП плащат на медиите изключително много пари, твърди Борисов. Снимка: БГНЕС
БСП плащат на медиите изключително много пари, твърди Борисов. Снимка: БГНЕС

Дюните в Несебър ще бъдат запазени. Радостно и за еколозите, и за българите е, че в момента имат такъв премиер, който спира веднага и праща проверки, похвали се пред БНР Бойко Борисов.

Друг е въпросът защо 2007-2008 г. тази сделка е била разрешена да се направи - от Станишев и от тогавашния земеделски министър, коментира премиерът.

Разпоредил съм на министър Найденов в петък да бъде на място - на дюните. Да бъде любезен и кметът на Несебър да излезе, защото трябва да се чуе кой по кое време какво го е карал да прави. Да отидат и тогавашният земеделски министър, и хората от БСП. Да спрат да бъдат нагли и да идат - да видят какво са направили, призова Борисов.

Знаете, че БСП плащат на медиите изключително много пари - през приятелката на Станишев, и те излизат само с подбрани информации и истини, добави още премиерът.

Илияна Йотова: Найденов да си подаде оставката

Честта изисква министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да си подаде оставката заради скандалната сделка в Несебър. Не е никаква новина, че някаква междуведомствена комисия тепърва ще се занимава с проблема. Защото Найденов се опита в края на 2012 година, под чадъра и закрилата на коледните празници, да хързулне една доста апетитна сделка за дюните в Несебър. За доста пари, пише в петъчния брой на вестник „Дума“ евродепутатът Илияна Йотова.

А истината тук е, че е била създадена прекрасна схема за облагодетелстване, за оскъпяване в няколко пъти чрез частни инвеститори, след което комисионата, естествено, ще бъде дадена на когото трябва. Това е истината за сделката в Несебър. По информация от наши структури по места голяма част от тези пари се отчислява, за да се финансира касата на ГЕРБ за предстоящите избори. Редно е Бойко Борисов незабавно да вземе оставката на Мирослав Найденов и да каже дали ГЕРБ взеха милионите от скандалната сделка, категорична е Йотова.

Борисов: Йотова не е имала премиер като мен

Разбирам съжалението на г-жа Илияна Йотова – затова, че никога досега не е имала такъв премиер, който е готов да спре сделка като тази в Несебър, и й съчувствам. Това коментира пред агенция „Фокус” министър-председателят Бойко Борисов.

„Когато говори за подписването на оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов, тя най-напред трябва да поиска оставката на тогавашния премиер на Тройната коалиция Сергей Станишев, на тогавашния министър на земеделието Нихат Кабил и на тогавашния кмет на Несебър Николай Димитров, който беше опонент на последните избори на кандидата на политическа партия ГЕРБ”, добави премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

17

Alexfield

13.06 2016 в 11:49

Обикновен популист е ББ