Доц. Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов" (обновена)

Вероника Шербанова 30 януари 2013 в 13:15 3691 0

Доц. д-р Стоян Миланов, Снимка:
Доц. д-р Стоян Миланов, Снимка: "Пирогов"

Доц. д-р Стоян Миланов е единственият участник в конкурса за директор на болница „Пирогов“, съобщиха от здравното министерство. Той ще бъде назначен за директор със заповед на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

Доц. Стоян Миланов възнамерява да преструктурира лечебното заведение и да въведе информационна система. Промени ще има и в Спешното отделение. За момента доц. Миланов не възнамерява да закрива структури в болницата, защото това би довело до допълнително напрежение, обясни зам.-министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев. 

Доц. Миланов беше избран за временно изпълняващ длъжността директор след уволнението на доц. Димитър Раденовски през ноември. Преди това д-р Миланов беше зам.-директор на лечебното заведение и началник на Клиниката за интензивно лечение. Той е и национален консултант по анестезиология и интензивно лечение.

Конкурсът за нов директор на „Пирогов“ се провежда днес в сградата на здравното министерство.
Изборът на нов директор се наложи, след като здравният министър освободи доцент Димитър Раденовски от поста.

Причина за уволнението на директора на най-голямата болница за спешна помощ бяха нарушения в работата му, установени от Агенцията за държавна финансова инспекция. Инспекторите съставиха 7 акта на „Пирогов“, 5 от които лично за д-р Раденовски. АДФИ наложи и глоба от 100 000 лева заради нередности по договори за обществени поръчки, парафирани от Раденовски, през последните две години.

Вместо да обяви търгове за обществени поръчки за почистване и строителство, бившият вече директор е сключил договори с избрани от него фирми, поканени от него, установили инспекторите.

При назначаването за временно изпълняващ длъжността директор на доц. Стоян Миланов здравният министър посочи, че „той познава системата, израснал е в тази болница и през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в нея“.

Десислава Атанасова каза още, че Миланов „не е от „вечните кандидати” за поста директор“. „Той е млад човек и разчитам на различен подход и на креативно мислене”, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови