Доган казва дали остава лидер на ДПС (конференцията на живо)

19 януари 2013 в 09:28 2013 0

Ахмед Доган. Снимка: БГНЕС
Ахмед Доган. Снимка: БГНЕС

Национална конференция на Движението за права и свободи ще се проведе днес в София. По време на конференцията, осма по ред, ще бъде проведен избор за председател на партия.

Въпреки че 23 регионални структури на движението номинираха Ахмед Доган за лидер на ДПС, от дни в парламента върви слух, че Сокола смята да се оттегли от ръководството му, а за възможен наследник на поста се спряга заместникът му Лютви Местан. Говори се дори за Христо Бисеров. Вчера пред OFFNews приближените на Доган в партията отрекоха да има такива намерения. Конференцията ще започне в 10 часа в НДК.

Паралелно с националната конференция днес в София ще се проведе втори ден от срещата на Бюрото на Либералния интернационал. Тя е по покана на ДПС и сред участниците в нея са президентът на Либералния интернационал Ханс ван Баален, и Маркус Льонинг – член на Бюрото и пълномощник на Федералното правителство на Германия за политиката по правата на човека и хуманитарната помощ. Участват още представители на либералната партия на Великобритания, Андора, Швеция и Южна Африка.

От ДПС в срещата участва Джевдет Чакъров, който е член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.

Прякото излъчване се осъществява от официалния сайт на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови