Пак тръгнаха слухове за оттегляне на Доган

Елица Мартинова 18 януари 2013 в 16:03 3358 0

Ахмед Доган
Ахмед Доган

Нов слух за оттегляне на Ахмед Доган от лидерския пост в ДПС плъзна в кулоарите на Народното събрание преди Осмата национална конференция на партията, планирана за 19 януари. 

От няколко седмици се говори, че Сокола излиза в пенсия, а за възможен наследник се спряга заместникът му Лютви Местан. Говори се дори за Христо Бисеров.

OFFNews се свърза с няколко от най-приближените хора на Доган, които категорично заявиха, че няма такова нещо. 

Сценарият "Доган си тръгва, а цялото ДПС го моли да остане" бе разигран през 2009 г. на Седмата конференция на движението, когато Доган сподели, че "идва време на раздяла на родителя с рожбата си". Въпреки заявеното намерение да се оттегли, тогава той остана единственият кандидат за лидерския пост и бе преизбран единодушно. 

"Този път такава сценка няма да бъде играна, мога да го заявя категорично. Елате на утрешния форум и ще се убедите", заяви депутат от ДПС. Според него Доган няма никакво намерение да напуска поста си. Източници от други партии обаче продължават да твърдят, че не става въпрос за сценка, а за реална договорка Доган да напусне лидерския пост в партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови