До месец съдът решава за откупа на Ангел Бончев

Юлиан Христов 19 март 2012 в 17:33 1612 0

Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

В срок от един месец съдът трябва да се произнесе дали Ангел Бончев ще си получи парите от откупа, който даде на Фондация "Утре за всеки".

Софийският градски съд ще се произнесе на 19 април. До тогава рстраните по процеса ще могат да представят писмено пледоариите си пред съда. Бончев иска да му бъдат върнати 157 хил. евро, които през 2008 г. той преведе на фондацията. Парите трябваше да бъдат дадени като дарение за да бъде освободена съпругата на Бончев - Камелия, която бе отвлечена.

До момента съдът прие като доказателство писмо от Първа инвестиционна банка с информация кога Бончев е направил банковия превод на 157 000 евро.

Страните и днес продължаваха да стоят на позициите, които имаха и в началото на заседанието. Ангел Бончев си иска парите обратно, защото ги е дал под принуда. От Фондацията отказват да се съгласят с това и казват, че парите са дарение, защото са дадени след като Камелия е освободена. Ангел Бончев беше отвлечен на 21 май 2008 година от групата на "Наглите", докато паркира колата си. През юли месец същата година, при предаването на откупа за него, бе похитена съпругата му Камелия. След полунощ на 10 юли 2008 година патрул на полицията откри Бончев в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние. За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за "Утре за всеки" и предаде 157 хиляди евро, а съпругата му бе освободена. По делото срещу групата на "Наглите" са подсъдими девет души - Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев. Те са обвинени за 11 "знакови" отвличания и един опит за отвличане.
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада