Дискавъри правят филм за Бургас

Последна промяна на 29 август 2012 в 12:58 2751 0

Discovery Channel
Discovery Channel

"Discovery Channel" ще снима филм за придвижването и инсталирането на две гигантски съоръжения за бургаската рафинерия, съобщиха за OFFNews.bg от община Бургас.

Екипът на предаването "Мега заводи" ще заснеме целия процес по инсталирането на мегатоварите. 

От общината потвърдиха, че не става въпрос за "Mega Structures" на National Geographic, а за  предаване на "Discovery Channel".

Последните две съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември. Всяко едно от тях тежи по 1656 тона. Те са с размер 6,44 м ширина, 9 метра височина и дължина 5 метра.

Маршрутът им ще премине от централен вход на "Пристанище Бургас", през центъра на града до "Лукойл Нефтохим".

Тяхното предвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града.

Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км/час.

По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата.

Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им.

За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма – сървьор, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови