Дете припадна пред министъра

Последна промяна на 17 септември 2012 в 14:28 3007 6

Десетокласници на тържеството във Втора английска езикова гимназия в София. Снимка: БГНЕС
Десетокласници на тържеството във Втора английска езикова гимназия в София. Снимка: БГНЕС

Момиче припадна в двора на училището си пред министъра на образованието на тържеството за първия учебен ден.

Учениците във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ бяха извикани 40 минути преди официалното откриване на годината в 10 часа, а осмокласниците трябваше да дойдат 50 минути по-рано.

Те бяха предупредени чрез сайта на училището, че ако някой закъснее, няма да бъде пуснат в училището.

Причината за тази строгост явно бе присъствието на образователния министър Сергей Игнатов, на холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе и на посланика на Холандия Карел ван Кестерен, заради които училището бе и пълно с полицаи.

Игнатов дойде точно навреме за откриването и произнесе съвсем кратка реч. Кратка бе и принцесата. С речите на директорката, попа и ентусиазирана осмокласничка обаче церемонията се проточи половин час. Стоялото вече 90 минути право момиченце не издържа и се строполи на земята. Жена безуспешно се опита да намери вода, но в това време родителите успяха да пробият и да вдигнат детето, което вече бе дошло в съзнание.

Родителите изведоха едвам ходещата си дъщеря през импровизираната сцена, където стояха гостите, представители на ръководството на училището, учители. Никой не реагира на инцидента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2012 в 07:25

КАКВИ ДЕСЕТОКЛАСНИЧКИ СА ТИЯ НА СНИМКАТА.ТЕ МЯЗАТ НА ЛЕЛКИ.С ТЕЗИ ПУСНАТИ КОСИ СА НА 30 ГОДИНИ.ТОВА СА ЧАЛГАДЖИИКИ НЕ И УЧЕНИЧКИ....

17.09 2012 в 19:38

Е, че то и аз като видя този звяр Ергей Игнатов ми се подкосяват краката, та камо ли на едно дете. Египтолога дето нищо не разбира от образование и не може да върже едно изречение в права реч си е за плашене на учениците. И аз вечерно време на моите дечица им разказвам за страшния змей Ергей Игнатов и им казвам, че ако не учат ще станат като него, прости ама министри! Честита нова учебна година българи!

17.09 2012 в 15:51

кво риече, ни тъ разбрах? некви митри... ма те какво общо имат?

17.09 2012 в 15:41

Deteto ne e zakusvalo zaradi tova e pripadnalo.mutrite sasipvat I
Decata.MRasna mitrencka Sgan.

<em>Моля, пишете на кирилица.</em>

17.09 2012 в 15:03

То нямаше такава досада и тъпота. Директорката крещеше като комсомолски секретар, високопарни, перушинести тъпотии и за капак - само дето на поканиха бай Ставри дърводелеца и леля Вени чистачката да се изкажат.

17.09 2012 в 14:57

Ми нормално. Човек като показва на децата страшни зверове, го прави в зоопарка - зад дебели, железни решетки. А тука - министър, посланик, принцеса (какво прави тук принцесата?) и единствената ти надежда е да се нахранят преди да стигнат до тебе.