Дете припадна пред министъра

Александра Маркарян 17 септември 2012 в 14:28 4066 6

Десетокласници на тържеството във Втора английска езикова гимназия в София. Снимка: БГНЕС
Десетокласници на тържеството във Втора английска езикова гимназия в София. Снимка: БГНЕС

Момиче припадна в двора на училището си пред министъра на образованието на тържеството за първия учебен ден.

Учениците във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ бяха извикани 40 минути преди официалното откриване на годината в 10 часа, а осмокласниците трябваше да дойдат 50 минути по-рано.

Те бяха предупредени чрез сайта на училището, че ако някой закъснее, няма да бъде пуснат в училището.

Причината за тази строгост явно бе присъствието на образователния министър Сергей Игнатов, на холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе и на посланика на Холандия Карел ван Кестерен, заради които училището бе и пълно с полицаи.

Игнатов дойде точно навреме за откриването и произнесе съвсем кратка реч. Кратка бе и принцесата. С речите на директорката, попа и ентусиазирана осмокласничка обаче церемонията се проточи половин час. Стоялото вече 90 минути право момиченце не издържа и се строполи на земята. Жена безуспешно се опита да намери вода, но в това време родителите успяха да пробият и да вдигнат детето, което вече бе дошло в съзнание.

Родителите изведоха едвам ходещата си дъщеря през импровизираната сцена, където стояха гостите, представители на ръководството на училището, учители. Никой не реагира на инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови