Депутати искат химическа кастрация за педофилите

Елица Мартинова 05 декември 2012 в 11:40 1994 5

Кирил Гумнеров. Снимка БГНЕС
Кирил Гумнеров. Снимка БГНЕС

Предложение за изменение в Наказателния кодекс, предвиждащо химическа кастрация за педофилите, ще внесат в парламента независимите депутати Кирил Гумнеров и Иван Стоянов.

Те уточниха, че ще представят законопроекта до края на седмицата. 

"Нашата цел е да възпрем тези хора, ако изобщо можем да ги наречем хора, защото предвидените наказания не са достатъчни", уточни Стоянов.

Междувременно стана ясно, че Гумнеров и Стоянов вече са внесли предложение за изменение на Наказателния кодекс, което предлага връщането на смъртното наказание.

"Ние знаем, че заради това предложение срещу нас ще застане цялото политическо лоби, подкрепящо престъпниците. Също така знаем обаче, че е крайно време държавата да даде отпор на престъпниците", обясни Гумнеров.

По думите му е недопустимо тежки престъпници да лежат живи и здрави в затворите, докато обществото, включително и техните жертви, плащат данъци за издръжката им.

Предложението на независимите от "Коалиция против Европейския съюз" предвижда смърт за някои от най-тежките престъпления.

Сред тях са престъпления срещу републиката, предателство по време на война, умишлено намаляване на боеспособността на българската армия, убийство на деца под 14-годишна възраст, умишлено убийство на бременна жена, при серийни убийства, убийство по педофилски подбуди и трафик на наркотици в особено големи количества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки