Човек на Цветанов заема мястото на Румен Миланов

Юлиан Христов 24 април 2012 в 11:55 1827 0

Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Георги Кръстев е новият секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет. До момента Кръстев е заемал мястото на досегашния секретар Румен Миланов. Кръстев е бил съветник по етническите въпроси на вътрешния министър Цветан Цветанов. За временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР) е посочена Елеонора Николова. Вчера премиерът Бойко Борисов освободи досегашния директор на БОРКОР Румен Миланов от поста, както и от постовете на съветник в политическия кабинет и секретар на Съвета по сигурността. Георги Кръстев, който е бивш служител на НСС, е експерт в Министерския съвет и е един от авторите на новата стратегия за национална сигурност. Заедно с Румен Миланов е работил и по специалния закон за службите. Поставянето на Кръстев на поста е в резултат от конфликт, между вицепремиера Цветан Цветанов и Румен Миланов. Бившият вече съветник на премиера по въпросите за сигурността предлагаше службите да бъдат под шапката на правителството и за тях да отговаря трети вицепремиер. На тази идея възрази вътрешният министър Цветанов.
Елеонора Николова е родена на 30 август 1950 година в Русе. По професия е юрист. Била е председател на Районния съд в Русе. От 1992 до 1994 година е окръжен прокурор на Русе. В периода 1994-2002 година е адвокат към Адвокатската колегия в крайдунавския град.
През 2002 година печели частичните местни избори в Русе. Година по-късно извоява убедителна победа на редовния местен вот. На парламентарните избори през 2005 година става народен представител от листата на ОДС. По-малко от две години след това напуска сините и става независим депутат. В 40-ото Народно събрание участва в работата на Комисията по правни въпроси и на Комисията за борба с корупцията. Заедно с Мария Капон и Димитър Абаджиев основават сдружение "Европейски демократичен път", а след това Николова става заместник-председател на Единната народна партия, която е под ръководството на Мария Капон. На 17 февруари 2011 година е посочена за заместник-ръководител на ЦБОРКОР.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!