Борисов към учените: Затворете се в една стая и се разберете

Последна промяна на 12 февруари 2013 в 16:15 1444 1

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

"Това е като добрия арбитър на футболен мач. Когато е добър арбитърът, отборите играят и не се оправдават с него. Направете такава 9-членна комисия, която действително да може да атестира всеки един проект по начина, по който е добър. Както се избира папа, затворете се тук, карайте се, спорете." Такъв съвет даде премиерът Бойко Борисов на учени и ректори по време на срещата им с просветния министър Стефан Воденичаров. 

На срещата, по повод опорочения конкурс на фонд "Научни изследвания", Воденичаров заяви, че вече е отменил част от класирането на конкурса, а Борисов директно обяви, че целият конкурс трябва да се отмени. А след това учените трябва да си изберат нов изпълнителен съвет на фонда, който да бъде "брилянтен", "безупречен".

Дамян Дамянов (БАН) обяви, че анулиране на целия конкурс би било най-доброто решение, но премиерът остави въпроса отворен с думите:

"Утре се събираме на Министерски съвет. Ще видим какво ще направим", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2013 в 02:07

Ми като толкова разбираш от наука - що се набърка в нея, та сега да има проблеми? Да не бяхте раздавали акъл на по-умните от вас, и да не бяхте крали от сиромашкия залък - нямаше да има нужда утре ни да се събирате, ни да решавате. Вие вече направихте каквото можахте, сега се махнете, та който може - да спаси поне каквото е останало. А то доцентите трудно стават за председатели на ВАК, както и дянковците, с известните си научни биографии.