Борисов: Ако "Атака" не влезе в парламента и ГЕРБ не гласува, правителството пада

10 август 2013 в 09:11 6354 50

Бойко Борисов ръкопляска иронично на регистрирания 121-ви народен представител, който осигури кворума. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов ръкопляска иронично на регистрирания 121-ви народен представител, който осигури кворума. Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов настоява Народното събрание да се събере на извънредно заседание не по-късно от 11 или 12 август.

Това са посочва в отговор на писмото, изпратено снощи от председателя на парламента Михаил Миков до лидерите на парламентарните групи, което беше разпратено след внесените подписи от депутати на ГЕРБ с искане за извънредно заседание на парламента. 

Ако Волен Сидеров не влезе с „Атака” и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството, коментира Бойко Борисов тази сутрин в Нова телевизия. Той заяви, че парламентът може да се събере още на 11 или 12 август и да отхвърли ветото.

„Ако не се съберат, значи искат във времето да му (на президента – бел.ред) прехвърлят вини. Би трябвало веднага да направят заседание”, заяви Борисов.  

„Това са хора, които нямат моралното право да управляват. Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджет и им предлага веднага да влязат в парламента”, заяви Борисов.

Той призова „ако Орешарски поне малко е финансист и икономист, както твърди, да отдели пари за електронно правителство от този заем”. За тази цел от ГЕРБ щели да го подкрепят. 

„2 млрд. лева – не един, да изтегли за енергийна ефективност, с две ръце ще гласувам за тях”, заяви Борисов. 

Според него не е редно да се вкарват парите в резерва на ниска лихва, а да се взимат на висока. Той засегна и темата за прозрачността и призова кабинета да ги разпредели по най-прозрачния начин.

„Нека да се съберат утре и да го приключат това, но не могат да се съберат. Те не са в България и трудно ще ги съберат”, допълни лидерът на ГЕРБ. 

Той обясни, че ако Волен Сидеров не влезе с „Атака” и ГЕРБ не гласува, актуализацията на бюджета няма да мине. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!