Бойко Борисов: Ако разсъждаваме като демократи, трябват избори веднага

Юлиан Христов 04 септември 2013 в 08:56 2134 5

Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

Тези не са спечелили изборите. Това е сарказмът на ситуацията. С кое морално право Станишев с менторски тон определя и говори... Те са втори на изборите. Имахме 117 депутати срещу 40 техни в миналия парламент.

Това каза пред журналисти Бойко Борисов, преди да излезе при протестиращите пред Парламента.

80 дена хората викат и продължават да взимат заеми и да харчат пари за сметка на тези хора, каза Борисов.

"Не знам каква е тази наглост. Тези хора не са спечелили изборите, те са втора, трета, четвъра политическа сила. Народът не им е казал сменяйте поголовно. Те сега викат непрекъснато и се чудя как да го направя да отида при тях, хем да не излезе, че подстрекаваме и че единственият законов начин е нещата да се вършат в парламента. Да отидеме да видим как ще ни посрещнат. Аз мога да разсъждавам като демократ – незабавно трябва да има избори. Ако разсъждаваме като диктатори, избори не трябва да има", коментира още експремиерът. 

Борисов припомни, че в ГЕРБ е имало оздравителна кадрова политика. "Щото видяхте, в нашата партия е имало хора, които надали са били най-добрите. Хората видях, че леко по леко се очистваме от тях, реформираме се. Ние се извадихме нашите поуки", каза Борисов и припомни, че ако не са били построени метрото, Южната дъга, магистрала "Тракия", протестиращите нямаше да могат да дойдат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!