Близки и приятели се простиха с Камелия Бончева

28 декември 2012 в 14:04 4785 0

Близки се простиха с Камелия Бончева. Снимка: БГНЕС
Близки се простиха с Камелия Бончева. Снимка: БГНЕС

На поклонение днес близки и приятели изпратиха Камелия Бончева.

Съпругата на Ангел Бончев, с когото бяха отвлечени от "Наглите" през 2008 година, почина след дълго боледуване от тежко бъбречно заболяване. Поклонението се състоя в столичната църква "Св. Седмочисленици". Паметта ѝ почетоха и други две от жертвите на групата за отвличания - бизнесменът Киро Киров и Джорджо Марков. 

"Въпреки че аз съм от Ловеч и той е от Ловеч, не се познавахме лично преди това, но той помогна на сина ми. Докато той подготвяше откупа, Ангел Бончев го е съветвал какво, как, къде да се обърне и така нататък", спомни си днес Киров, цитиран от БГНЕС. Според него реално стресът от преживяното е отключил болестта. "Реално тя е жертва на "Наглите" - тогава и сега вече, Бог да я прости", каза Киров. 

През 2008 г. Ангел Бончев беше нападнат и отвлечен от групата на "Наглите". Той бе държан в плен 50 дни. При предаването на сумата за откуп, съпругата му Камелия също беше отвлечена. За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация. Така Ангел Бончев предаде 157 хил. евро на фондация "Утре за всеки", а съпругата му бе освободена.

През май тази година стана ясно, че се е влошило състоянието на онкоболната Камелия, а съпругът ѝ призна, че няма финансови средства и лечението ѝ е поето изцяло от приятели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!