Quantcast

Бивш царски депутат оглави агенцията по храните

Последна промяна на 18 октомври 2013 в 15:01 1337 0

Пламен Моллов. Снимка: БГНЕС (архив)
Пламен Моллов. Снимка: БГНЕС (архив)

Проф. Пламен Моллов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, съобщи правителствената пресслужба. Моллов, който бе депутат от НДСВ в две народни събрания, е бил предложен за поста от земеделския министър Димитър Греков.

Пламен Моллов е инженер-технолог от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост – Пловдив. Специализирал е в Института по физикохимия при БАН, Изследователския институт по вина и напитки – Гайзенхайм, Германия, Университета в Гент, Белгия, Аграрния университет във Вагенинген, Холандия, Университета в Бърнемът и Университета в Гримсби, Великобритания. От 1997 г. притежава научна степен доктор, а от 2009 г. е професор.

Кариерата си е започнал като технолог в ТК „Балкантурист" и в Научно-изследователския център при хранително-вкусовия университет в Пловдив. От 1987 г. е преподавател в университета, където в момента ръководи катедра „Консервиране и хладилна технология". От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара.

Досегашният изпълнителен директор на агенцията за храните Венцеслава Тасева–Соколова е преназначена като заместник изпълнителен директор на агенцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !