Quantcast

Българин спечели международно онлайн състезание за е-мрежи

Последна промяна на 26 септември 2013 в 13:15 2391 2

Стефан Николов
Стефан Николов

Стефан Николов е големият победител на международното състезание по мрежи International NetRiders, съобщиха от Българската стопанска камара.

Състезанието се проведе онлайн на 24 септември. Участие взеха 172 участници от 63 държави от Европа, Близкия Изток и Африка.

Стефан Николов е първи по резултат, с което печели едноседмично посещение в централата на Сиско в Силициевата долина, САЩ. Право да заминат получиха още шестима участници – най-добре представилите се в различните подрегиони и най-добре представилото се момиче.

Освен Стефан Николов, в състезанието участваха още двама българи – Георги Цонев и Мила Пенева от Висшето военноморско училище във Варна, като Георги завърши на 11 място.

Това не е първата победа за Стефан за годината. Той спечели националното състезание по компютърни мрежи за ученици, а след това и националното състезание за студенти, както и международното онлайн състезание AcadNet 2013.

Благодарение на победата си в националното състезание за ученици той получи правото да се запише без приемен изпит във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е студент по програмата „Сиско Мрежова Академия“, като е завършил курса CCNA в академията в своето училище НПМГ и курса CCNP в академията на Българската стопанска камара (БСК).

Стефан Николов не е първият българин, спечелил международното състезание International NetRiders. През 2008 г. Павел Стефанов става един от петимата победители и също получава възможността да посети централата на технологичния гигант Сиско.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 16:46

Направо съм възмУтен, че не сте напислаи на чист български International NetRiders.

Състезанието на международните мрежо-ездачи! KLETA MAJKA BALGARIQ си загуби езика заради ваща пошлост! Добре че е Местан да държи ниво, че и ако не е той без език ще останем.

Иначе браво - ние сме много силни в тоя бранш. Жалко че младите мрежари, ги облъчва такя яко циско, но те се осъзнават и се откопчват в бъдещето. НЕ мога да кажа същото за държавната администрация която е във вечен плен на корпорации като циско и микрософт :)

26.09 2013 в 13:50

Браво момчета и момичета :)