Българин спечели международно онлайн състезание за е-мрежи

OFFNews 26 септември 2013 в 13:15 2876 2

Стефан Николов
Стефан Николов

Стефан Николов е големият победител на международното състезание по мрежи International NetRiders, съобщиха от Българската стопанска камара.

Състезанието се проведе онлайн на 24 септември. Участие взеха 172 участници от 63 държави от Европа, Близкия Изток и Африка.

Стефан Николов е първи по резултат, с което печели едноседмично посещение в централата на Сиско в Силициевата долина, САЩ. Право да заминат получиха още шестима участници – най-добре представилите се в различните подрегиони и най-добре представилото се момиче.

Освен Стефан Николов, в състезанието участваха още двама българи – Георги Цонев и Мила Пенева от Висшето военноморско училище във Варна, като Георги завърши на 11 място.

Това не е първата победа за Стефан за годината. Той спечели националното състезание по компютърни мрежи за ученици, а след това и националното състезание за студенти, както и международното онлайн състезание AcadNet 2013.

Благодарение на победата си в националното състезание за ученици той получи правото да се запише без приемен изпит във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е студент по програмата „Сиско Мрежова Академия“, като е завършил курса CCNA в академията в своето училище НПМГ и курса CCNP в академията на Българската стопанска камара (БСК).

Стефан Николов не е първият българин, спечелил международното състезание International NetRiders. През 2008 г. Павел Стефанов става един от петимата победители и също получава възможността да посети централата на технологичния гигант Сиско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!