Anonymous плашат Дянков за забавянето на пенсиите

Нели Чолашка 04 септември 2012 в 13:58 2239 4

Емблемата на Анонимните.
Емблемата на Анонимните.

Anonymous Bulgaria пуснаха клип с предупреждение към финансовия министър Симеон Дянков заради забавянето на изплащането на пенсиите този месец (вързастните ще получат парите си чак след празниците за Съединението).

"Министерството на финансите забавя парите на най-уязвимата социална група и то след като са платили сметките за по-скъпия ток и изравнителните сметки за парното", се казва в изявлението на Анонимните.

Като основен виновнике е посочен Дянков.

"Едно е да не провеждаш социална политика, защото нямаш пари за нея, друго е да осъждаш на глад над 2 млн. души. 

Според Анонимните Дянков трябва да се радва, че тези 2 млн. души ги е страх да излязат на улицата.

Изявлението завършва със заплахата: "Ние сме Анонимните, ние не прощаваме, ние не забравяме, очаквайте ни".

За това решение на НОИ ние нямаме никаква отговорност и вина, Министерството на финансите е превело парите на всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства на 1-во число, коментираха от ведомството на Дянков.

Решението всъщност е на НОИ с управител Бисер Петков. Оттам обясниха, че наистина не е имало как в единствените 3 работни дни преди 10-ти септември да изплатят пенсиите на всички пенсионери. Можеше да изплатим на една малка част, но тогава другите щяха да протестират, коментираха от осигурителния институт.

"В Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж е записано, че пенсиите се изплащат между 7-мо и 20-то число на месеца, за който се отнасят. Когато 7-мо число е неработен ден, изплащането започва в началото на първия работен ден след тази дата", се уточнява в съобщението на сайта на НОИ, с което се съобщава, че плащането на пенсии ще започне след 10-ти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови