Алън Парсънс: Правех кафе на "Бийтълс", с "Пинк Флойд" не изкарах пари

OFFNews 28 септември 2013 в 19:48 8564 0

Алън Парсънс Снимка: Булфото
Алън Парсънс Снимка: Булфото

"Правех кафе на "Бийтълс". Бях на 19 - това беше първата ми работа. От работата си с "Пинк Флойд" не изкарах почти никакви пари - тогава бях обикновен музикален инженер. Плащаха ми  по 35 паунда на седмица."

Това разказа легендарният музикант, продуцент и тонрежисьор Алън Парсънс в интервю за bTV.

Тази вечер от 20 ч. в зала 1 на НДК българската публика ще чуе на живо уникалните вокали Алън Парсънс и Пи Джей Олсън.

В България пристигат и китаристът, певец и автор на песни Алистър Грийн, който е един от стълбовете на южната калифорнийска музикална сцена повече от две десетилетия, Дани Томсън (барабани), Гай Ерез (басист), Мани Фокаразо (клавишни / бек вокал), Тод Купър (саксофон).

Алън Парсънс Проджект е основана е от Ерик Улфсън и Алън Парсънс. Повечето от техните произведения са в стил прогресив рок, софт рок, поп рок или арт рок. Групата престава да съществува официално през 1990 г., но Ерик Улфсън и Алън Парсънс продължават да издават самостоятелни албуми и изнасят концерти. Имат 10 оригинални студийни албуми. Считат се за класически представители на жанра прогресив рок и арт рок.

Ерик Улфсън и Алън Парсънс се срещат през 1974 година. Преди това Парсънс работи като инженер над албумите на Бийтълс „Let It Be“ и „Abbey Road“, както и над албума на Пинк Флойд „The Dark Side of the Moon“.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна