Акция срещу неправилно паркирани таксита

16 януари 2013 в 09:34 1461 0

Таксита. Снимка: БГНЕС
Таксита. Снимка: БГНЕС

Тридневна акция за неправилно паркирани и спрени таксиметрови автомобили и маршрутни таксита по спирките на градския транспорт стартира днес, съобщиха от транспортното министерство.

Проверките ще се извършват от служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и „Център за градска мобилност”. Инспекцията е разпоредена от министъра на транспорта Ивайло Московски.

Проверките започват в 12.00 часа на ул. „Академик Борис Стефанов” до Зимния дворец на спорта, кв. „Студентски град”, София. Целта е облекчаването на трафика и осигуряването на безпрепятственото качване и слизане на гражданите на масовия градски транспорт. Инспекторите ще следят и за техническата изправност на превозните средства, както и документални нарушения.

През ноември таксиметровите шофьори поискаха да им бъде позволено да спират и паркират по тротоарите. От Съюз “Такси” смятат, че така местата за паркиране в столицата ще се увеличат с две трети. От сдружението предлагат още да се закрие общинската фирма “Паркинги и гаражи” и отпадане на винетките за Синя и Зелена зона. За сметка на това се предлагат по-високи данъци за автомобилите, като парите ще влизат директно в общинския бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови