54-годишен мъж заплаши Бойко Борисов с убийство

25 април 2013 в 18:21 2046 2

Телефон.
Телефон.

54-годишен мъж от благоевградското село Българчево е заплашил с убийство Бойко Борисов.

Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

Мъжът е отправил заплахата на спешния телефон 112, като е заявил, че ще убие Борисов. Полицаите обаче веднага успели да проследят обаждането и блокирали дома на мъжа в село Българчево. Като разбрал какво се случва, той извадил газов пистолет, който по-късно се оказал нерегистриран, и заплашил, че ще се самоубие.

При задържането му той не е оказвал съпротива и доброволно е предал оръжието си, след което е откаран в Спешния център. Оказало се, че мъжът е освидетелстван в психодиспансера и вероятно от него няма да бъде търсена наказателна отговорност. 

Това не е първият подобен случай със заплаха срещу Бойко Борисов. През февруари Служители на ГДБОП задържаха 61-годишен мъж, който отправил телефонна заплаха срещу премиера. Той изказал недоволство от управлението на страната и заявил, че Бойко Борисов „трябва да бъде убит”. След около час на спешния телефон постъпили още две подобни обаждания от същия номер.

През октомври миналата година пък полицията в Кюстендил задържа 62-годишен мъж, който отправи телефонна заплаха за атентат срещу сестрата на премиера Бойко Борисов - д-р Красимира Иванова.

От ОДМВР-Кюстендил тогава обясниха, че заплахата е отправена от Явор Кашукеев от Кюстендил, който преди години е бил кмет на село Шатрово. Като обяснение за постъпката си мъжът казал, че искал премиерът да му обърне внимание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!