50 кг плоча се откърти от общината в Благоевград

26 май 2013 в 14:04 1532 0

Мястото на инцидента
Мястото на инцидента

Тежка над 50 кг мраморна плоча се откърти и падна тази сутрин от фасадата на общината в Благоевград. За щастие няма пострадали, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал вследствие на силния вятър и заради транспарант, окачен върху фасадата на общината за Деня на Кирил и Методий. Вятърът издул като платно транспаранта и от напора била изтръгната поставената хоризонтално на ръба на балкона на общината плоча. Тя полетяла надолу, ударила намиращия се на около 3 метра по-надолу ръб пак от същите плочи, отскочила и паднала, без да се разбие, върху стълбите пред общината. За щастие по време на инцидента по тях не е минавал никой.

Плочата е с размери 30/80/10 см, тежестта й е над 50 килограма. Тя е толкова здрава, че след падане от 7-8 метра от нея се откъртило само една парче с големината на цигарена кутия. След инцидента, към 11 часа тази сутрин, ъгълът на общината бе отцепен с предупредителна лента. Сградата на общината е строена през 1987 г. за посещението на Дипломатическия корпус, много от поставените плочи са напукани и изкривени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови