Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

5 града се събудиха с рекорден студ

14 декември 2012 в 07:31 1617 0

Зима в планината. Снимка: Лъчезар Вълев
Зима в планината. Снимка: Лъчезар Вълев

Пет отрицателни температурни рекорда измериха метеорологичните станции в страната тази сутрин.

Кюстендил е рекордьор по студ днес - температурата падна до минус 19,2 градуса, но рекорд там не е отчетен, съобщиха от НИМХ към БАН.

Отрицателни температурни рекорди са отчетени и в Драгоман, където студът стигна минус 17,8 градуса, в Монтана е минус 11 градуса, в Пловдив - минус 9,8 градуса, в Ахтопол - минус 4,6 градуса. В тези градове това са най-ниските отчетени температури, сравнени с предишните години на този ден.

В София термометрите паднаха 13,6 градуса под нулата.

За днес е обявен оранжев код за две области в Западна България заради опасно ниските температури. Кодът е в сила за областите Пернишка и Кюстендилска.

Жълт код е обявен за 15 области в Западна, Северна и Североизточна България отново заради ниски температури. Жълтият код е в сила за областите София град, София област, Благоевградска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска и Силистренска.

През деня над страната ще е предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Температурите ще останат много ниски: около минус 7° - минус 4°. В София максималната температура ще е минус 1° - 0°.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews