200 студенти приема на работа Германия през 2013 г.

Нели Чолашка 19 октомври 2012 в 12:00 8291 0

200 студенти от България могат да заминат на работа в Германия през лятото на 2013 г.
200 студенти от България могат да заминат на работа в Германия през лятото на 2013 г.

200 места е отпуснала Германия за български студенти, които искат през лятото на 2013 г. да работят там, съобщи Агенцията по заетостта.

Бюрата по труда в цялата страна започват да приемат документи. Кандидатите трябва да учат редовно, да са на възраст между 18 и 35 години и да не са последен курс на обучение. Задължително изискване е също да знаят добре немски. 

Желаещите да работят следващата лятна ваканция в Германия трябва да подадат молба - свободен текст на български език, до 21 декември в бюрата по труда по адрес на съответното висше учебно заведение.

В молбата те трябва да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата).

Одобрените студенти финансират само пътуването си до Германия и в молбата трябва да декларират, че имат средства за пътуването.

Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение. 

До 04.01.2013 г. ще се извърши проверката на познанията по немски език, като кандидатите ще се класират според степента на владеене на езика.

Подробности маже да се намерят на сайта на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg в рубрика „Международна дейност” – Работа в чужбина – Условия и ред за кандидатстване – Посредничество на български студенти за лятна ваканционна заетост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!