11-годишно дете с опасност за живота след удар от кола

Юлиан Христов 20 юни 2012 в 10:43 1054 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Момиче на 11 години е с опасност за живота в болница "Пирогов", след като било блъснато от кола снощи в столичния квартал "Красна поляна".

Детето излязло внезапно на пътното платно, близо до блок 232, и било ударено от автомобил, управляван от 58-годишен мъж.

29 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Станали са 25 пътнотранспортни произшествия. Един човек е загинал, а двама са с опасност за живота. На територията на столицата са станали 69 леки и шест тежки пътнотранспортни произшествия. Седем души са ранени.

Във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня” на автомагистрала "Хемус" е въведена временна организация от пътен възел „Суворово” до пътен възел „Неофит Рилски”. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна (област Варна). От 11.06 до 22.06.22012 г. в тунел „ Топли дол”, в светлата част на деня, ще бъде извършен ремонт на осветителната инсталация. Движението на МПС ще бъде затваряна в една от лентите и пренасочвано в съседната последователно.

Ремонти се извършват и на път ІІ-18 - Софийски околовръстен път, до втори пътен тунел - подмяна на фуги на ляво пътно платно. Ремонти се извършват и на "Тракия - от км.75+000 до км.76+000 посока Пловдив. До 30.09.2012 в интервала от 16:00ч. до 22:00ч. за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа : автомагистрали, пътища І-ви клас, пътища ІІ-ри клас (пътни участъци : Дебелец-Гурково, Ст.Загора-Сливен, Бургас-Церово, Оряхово-Мизия, Пловдив-Смолян, Симитли-Гоце Делчев, Околовр.път на София, Добрич-границата с Румъния). Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. При температура на въздуха над 35 градуса Целзий, за времето от 13:00 до 21:00 часа, се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища. Забраната не важи за автомобили превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. За времето на забраната автомобилите трябва да изчакат извън платното, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението по пътищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови