Суворов: Русия ще се разпадне, а Путин е политически труп

OFFNews 04 юли 2017 в 16:24 50142 16

Снимка wikimedia

Виктор Суворов

Русия ще се разпадне, военнопромишленият комплекс издъхва, а Путин е политически труп, заяви в телевизионно интервю световноизвестният историк, писател и военен анализатор Виктор Суворов.

Суворов е автор на бестселърите "Аквариумът", „Освободителят“, „Ледоразбивачът“, „Денят М“, „Последната република“, „Разгромът“, „Самоубийство“, „Сянката на победата“, „Вземам си думите назад“, „Майката на дявола“. Носител е на множество висши държавни награди, професор хонорис кауза на Варшавския университет, почетен член на Международната академия за наука, образование, индустрия и изкуства в Калифорния.

Разпадът не е от днес, но продължава

Аз родом съм от Далечния Изток. Баща ми беше офицер, той не си е избрал сам мястото, където да служи. И затова моето детство премина там. Далечният Изток сега е напълно китайски, там китайците държат и контролират всичко. Те вече са и в Задбайкалието. Но московската власт поддържа цялата тази "окупация". Ако китайците са дошли тук, те повече никога няма да си тръгнат. Русия ще се разпадне, прогнозира в интервюто си за телевизия "112 Украина" Виктор Суворов.

Вижте, нали го имаше великият социалистически лагер, ама се разпадна. След това остана великият Съветски съюз, ама и с него стана същото. Това е тен-ден-ция, сър, тенденция. Кой е следващият на ред? В края на краищата, след разпада на социалистическия лагер нищо не е направено, за да спре тази тенденция. Страната тръгна надолу, Съветският съюз се разпадаше и пак нямаше нито един опит това да се предотврати. Разпадът продължава, заяви бившият разузнавач.

Политическият край за Путин

Ами да, Путин е политически труп. Нима не е видно? Вижте Путин и неговото обкръжение. До неотдавна тези момчета спокойно си пътуваха на Запад и т.н. А сега вече срещу тях има наложени персонални санкции и във всеки момент всеки един от тях може да си изгуби милиардите, каза Суворов.

На кого сега е изгодно присъствието на Путин във властта, на кого му е добре от това? На работягите - не, на тираджиите - не, на военнопромишления комплекс - не. Военнопромишленият комплекс издъхва, просто става дума за тих, чудовищен ужас, той е в такава криза, както и всичко останало. Ето ги сега - строят нов изтребител. И строят, и строят, и скоро ще го построят, ама все нещо не им се получава. Направили танк, пуснаха 10 бройки от него на парада, един се повреди. Ако всичко е в разруха, ако науката се срива, образованието също, то и военнопромишленият комплекс няма как да цъфне, коментира авторът на "Аквариумът".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

18

Крушата

08.07 2017 в 11:37

Iasen Kostov
05.07 2017 в 16:45
Много сте се озлобили американофилите!
Толкова силна жажда за кръв!
Явно сте били много тежко, персонално репресирани.

8000

16

Къбоков

05.07 2017 в 15:43

Поред на публикациите (отгоре надолу)
Какво значи феодализъм, уважаеми? Нали не го свързвате с благородниците и монархията? Да не би да има нещо лошо в това да има крале и аристокрация? Някой от вас може ли да покаже модел на обществото, в което подобна структура да бъде проиграна и отхвърлена поради по-лоши прогнози? Едва ли. За двеста години, навсякъде, където моите брат’чеди извършиха революшъни под прочутия илюминатски девиз (и съветите на дедо Амшел), тая структура беше унищожавана. Защо ли? Професор Балкански посочва, че в рубриката имало някои верни факти. Ама, уважаеми, вие да нямате фактомер? Разбира се, ако сте привърженик на Насим Талеб, можете да оцените фактите и по друг начин. Все пак вие сте професор. Вам виднее. И отново проблемът бил, че Русия е феодална държава. Вие да не сте ясновидци, бе? Колко велики империи сте управлявали напоследък? Както и да е. Прави впечатление, че тук обидите и цинизмите заемат само 3.76, а не обичайните 73.6 процента от коментарите.

25665

15

Victimized

05.07 2017 в 13:58

"Според мен проблема на Русия е, че все още е феодална държава. Да има капитализъм, да има демокрация. Обаче също така има графове, пардон олигарси, пардон едри бизнесмени....Има и цар, пардон диктатор, пардон президент."

Аве момче, спри се с глупостите поне за ден бре.
Сложи си ръката на сърцето и ми кажи, че на запад няма мулти милиардери които си правят каквото искат? Ти гледал ли си спонсорирането на ДВЕТЕ партии в САЩ, и за двете партии парите идват от едно и също място. Това, че сменят президентите редовно не ги прави по различни..

10571

14

Hissarion

05.07 2017 в 09:38

Това не е за рубриката анализ, а за рубриката бълнувания.

77927

13

El Commandante

05.07 2017 в 00:41

След като прочетох че ВПК на Русия бил в отчайващо състояние реших да не чета по-нататък.
Психопатологични бръщолевения не ми се четат...

23293

10

Стефан

04.07 2017 в 23:44

Няма как да е Кужутоглу - той е тувинец, не е чалмалия.
През 15-та, когато излизаше от Спаската кула за парада, се прекръсти.