Суворов: Русия ще се разпадне, а Путин е политически труп

Последна промяна на 04 юли 2017 в 16:24 43808 16

Снимка wikimedia

Виктор Суворов

Русия ще се разпадне, военнопромишленият комплекс издъхва, а Путин е политически труп, заяви в телевизионно интервю световноизвестният историк, писател и военен анализатор Виктор Суворов.

Суворов е автор на бестселърите "Аквариумът", „Освободителят“, „Ледоразбивачът“, „Денят М“, „Последната република“, „Разгромът“, „Самоубийство“, „Сянката на победата“, „Вземам си думите назад“, „Майката на дявола“. Носител е на множество висши държавни награди, професор хонорис кауза на Варшавския университет, почетен член на Международната академия за наука, образование, индустрия и изкуства в Калифорния.

Разпадът не е от днес, но продължава

Аз родом съм от Далечния Изток. Баща ми беше офицер, той не си е избрал сам мястото, където да служи. И затова моето детство премина там. Далечният Изток сега е напълно китайски, там китайците държат и контролират всичко. Те вече са и в Задбайкалието. Но московската власт поддържа цялата тази "окупация". Ако китайците са дошли тук, те повече никога няма да си тръгнат. Русия ще се разпадне, прогнозира в интервюто си за телевизия "112 Украина" Виктор Суворов.

Вижте, нали го имаше великият социалистически лагер, ама се разпадна. След това остана великият Съветски съюз, ама и с него стана същото. Това е тен-ден-ция, сър, тенденция. Кой е следващият на ред? В края на краищата, след разпада на социалистическия лагер нищо не е направено, за да спре тази тенденция. Страната тръгна надолу, Съветският съюз се разпадаше и пак нямаше нито един опит това да се предотврати. Разпадът продължава, заяви бившият разузнавач.

Политическият край за Путин

Ами да, Путин е политически труп. Нима не е видно? Вижте Путин и неговото обкръжение. До неотдавна тези момчета спокойно си пътуваха на Запад и т.н. А сега вече срещу тях има наложени персонални санкции и във всеки момент всеки един от тях може да си изгуби милиардите, каза Суворов.

На кого сега е изгодно присъствието на Путин във властта, на кого му е добре от това? На работягите - не, на тираджиите - не, на военнопромишления комплекс - не. Военнопромишленият комплекс издъхва, просто става дума за тих, чудовищен ужас, той е в такава криза, както и всичко останало. Ето ги сега - строят нов изтребител. И строят, и строят, и скоро ще го построят, ама все нещо не им се получава. Направили танк, пуснаха 10 бройки от него на парада, един се повреди. Ако всичко е в разруха, ако науката се срива, образованието също, то и военнопромишленият комплекс няма как да цъфне, коментира авторът на "Аквариумът".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1461

18

Крушата

08.07 2017 в 11:37

Iasen Kostov
05.07 2017 в 16:45
Много сте се озлобили американофилите!
Толкова силна жажда за кръв!
Явно сте били много тежко, персонално репресирани.

1000

16

Къбоков

05.07 2017 в 15:43

Поред на публикациите (отгоре надолу)
Какво значи феодализъм, уважаеми? Нали не го свързвате с благородниците и монархията? Да не би да има нещо лошо в това да има крале и аристокрация? Някой от вас може ли да покаже модел на обществото, в което подобна структура да бъде проиграна и отхвърлена поради по-лоши прогнози? Едва ли. За двеста години, навсякъде, където моите брат’чеди извършиха революшъни под прочутия илюминатски девиз (и съветите на дедо Амшел), тая структура беше унищожавана. Защо ли? Професор Балкански посочва, че в рубриката имало някои верни факти. Ама, уважаеми, вие да нямате фактомер? Разбира се, ако сте привърженик на Насим Талеб, можете да оцените фактите и по друг начин. Все пак вие сте професор. Вам виднее. И отново проблемът бил, че Русия е феодална държава. Вие да не сте ясновидци, бе? Колко велики империи сте управлявали напоследък? Както и да е. Прави впечатление, че тук обидите и цинизмите заемат само 3.76, а не обичайните 73.6 процента от коментарите.

14738

15

Victimized

05.07 2017 в 13:58

"Според мен проблема на Русия е, че все още е феодална държава. Да има капитализъм, да има демокрация. Обаче също така има графове, пардон олигарси, пардон едри бизнесмени....Има и цар, пардон диктатор, пардон президент."

Аве момче, спри се с глупостите поне за ден бре.
Сложи си ръката на сърцето и ми кажи, че на запад няма мулти милиардери които си правят каквото искат? Ти гледал ли си спонсорирането на ДВЕТЕ партии в САЩ, и за двете партии парите идват от едно и също място. Това, че сменят президентите редовно не ги прави по различни..

4174

14

Hissarion

05.07 2017 в 09:38

Това не е за рубриката анализ, а за рубриката бълнувания.

69550

13

El Commandante

05.07 2017 в 00:41

След като прочетох че ВПК на Русия бил в отчайващо състояние реших да не чета по-нататък.
Психопатологични бръщолевения не ми се четат...

84789

12

В думите на Резун има някои верни факти, обаче тълкуването им е нарочно тенденциозно, и направо - лъжливо.

Вярно, руснаците пускат китайците да навлизат доста свободно в Далечния Изток, има китайска икономическа експанзия в този регион. Но това хич не е против интересите на Кремъл, руснаците парадоксално всъщност повече печелят, отколкото губят от подобна експанзия.

По подобен начин ФАЩ имат повече полза от испаноговорящите (легални и нелегални) имигранти, които вече са мнозинство в граничещите с Мексико шати.

84789

11

Еми не ме издавай така де, другаю. Тъмън исках да стресна малко сороспиите с Кужугетович, да са под напрежение. Един вид - има и по-лоши от Путин, хахаха...

13552

10

Стефан

04.07 2017 в 23:44

Няма как да е Кужутоглу - той е тувинец, не е чалмалия.
През 15-та, когато излизаше от Спаската кула за парада, се прекръсти.

84789

9

Да бе, само Четвъртият хилядолетен Райх е вечен, как да не...

Между другото, харесвам как пише Суворов (Резун); интелигентен офицер (личи си ГРУ школовката - най-доброто от най-доброто); но той така или иначе, живее на Запад, и то от обслужване на западната русофобска пропаганда. Казва някои истини, други полуистини, и покрай тях пробутва и доста лъжи.

В момента тече точно обратния процес на това, за което той говори - Западът се разпада, Россия и Китай се консолидират. И Путин всъщност е доста по-удобен за западняците, отколкото някой екстремист, който може да дойде на негово място. Ако Шойгу го наследи, атлантиците ги чакат "интересни времена". Много "интересни времена". Да се благодарят, че президент е Владимир Владимирович, а не Сергей Кужугетоглу Шойгу.