Политолози: Управляващите отвориха ниша за Румен Радев, той следва стратегията на Орбан

Най-любопитният въпрос е дали президентът няма да скочи на политическия терен, без да изчака края на мандата, заяви Първан Симеонов

OFFNews 25 август 2023 в 10:24 4155 2

Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Напрежението между президента и управляващите ще ескалира. Те дадоха ниша на Румен Радев. Най-любопитният въпрос е дали в някакъв момент няма да скочи право на политическия терен, без да изчака края на мандата. 

Това заяви политологът Първан Симеонов по Нова тв. Той обясни, че според него управляващите прекаляват със символната битка с пилони, паметници и дати. С това отблъскват сериозни обществени слоеве у нас. От другата страна стои Костадин Костадинов, който също е много краен. Отваря се голяма ниша в средата за нещо, което може да говори и критично към властта, и да не е толкова крайно като Костадинов. Там се позиционира Радев, коментира Първан Симеонов.

Поведението на Румен Радев е съвсем целенасочено - да се позиционира като основно ядро на опозицията срещу управляващите. Очевидно се подготвя почвата за политически проект. Радев следва стратегията на Орбан, който се обяви като единствен говорител на народа, заяви Ружа Смилова.

По думите й президентът залага на това да има човек във всяка институция. 

„Обвиненията за чистки, които Радев отправя към управляващите, не звучат убедително, имайки предвид какво направиха собствените му кабинети. Гълъб Донев смени 25 от 28 областни управители първата седмица след стъпването във власт”, припомни Смилова.

Според нея Румен Радев няма да намали агресивната риторика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Терицио

27.08 2023 в 10:54

радев е пълен смешник и няма никакъв шанс каквато и партия когато и да я сътвори!

22548

1

dolivo

25.08 2023 в 21:45

Орбанизираме ли се, и край с България
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика