Завършиха курсовете по английски език и компютърна грамотност в рамките на проекта "Активен живот"

OFFNews 25 април 2018 в 12:42 1220 0

Завършиха обучителните курсове по английски език и компютърна грамотност, предназначени за хора с увреждания или пък за полагащи грижа за хора с увреждания, в рамките на проект "Активен живот".

Двата курса бяха посещавани от по 15 души, участващи в проект "Активен живот", като целта на курсовете беше след завършването им хората с увреждания да могат по-лесно да се включат на пазара на труда.

Владеенето на чужди езици и компютърната грамотност са сред основните изисквания на работодателите, затова решението е именно към тях да бъдат насочени курсовете. 

В началото на обучението по английски език всеки от участниците е преминал входящ тест, с който да се определи неговото ниво. След това участниците са разделени на три нива в зависимост от началните им знания и умения. 

Курсът по английски език е с продължителност 100 часа за всяко от нивата, участниците получиха всички необходими им учебници, учебни помагала и материали, които бяха осигурени по проекта. 

Курсът завърши с полагане на писмен изпит, а успешно издържалите получиха удостоверение. 

Курсът по компютърна грамотност също започна с входящ тест, който да определи нивото на всеки участник и неговите потребности. 

Обучението продължи 45 часа, като включи работа с база данни, съхраняване и управление на информация, търсене на информация в интернет, сигурност на информацията, потенциални рискове в интернет и др.

Подобно на курса по английски език, този по компютърна грамотност също завърши с полагане на изпит, като издържалите го получиха сертификат за придобитата компетентност.

BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

Най-важното
Всички новини