За тостери, телевизори и кафе-машини: Руснак и 3-ма грузинци разбиха 9 апартамента в Поморие

OFFNews 17 октомври 2023 в 08:25 2234 0

Снимка Архив

Руснак и трима грузинци бяха задържани, след като разбили вратите на девет частни имота в апарткомплекс край Поморие, съобщи Нова телевизия. 

Случката се развива на 13 октомври, малко след 22:30 часа. Тогава полицията получава сигнал от 52-годишен софиянец, собственик на жилище в комплекса, че в апартамента му проникнали четирима мъже.

Когато полицаите пристигнали на място, видели две коли да напускат местопрестъплението. Спрели ги и тествали  шофьорите за употреба на алкохол и наркотици. Пробата на един от тях отчела наличието на кокаин и марихуана в кръвта.

Впоследствие органите на реда установили девет разбити входни врати в сградата. За кражба била подготвена разнообразна техника - телевизори, кафе-машини, тостери и други.

Потърпевшият предал на полицията записи от видеокамера, монтирана в жилището му. Извършителите на обирите са задържани и са с постоянна мярка задържане под стража.

Арестуваните са трима грузински граждани на възраст от 18 до 37 години и 38-годишен руснак. Един от мъжете е известен на униформените – преди време е бил регистриран за кражба от магазин за техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки