Срути се тераса от шестия етаж на блок в Димитровград

OFFNews Последна промяна на 07 май 2015 в 14:34 4111 1

Нова телевизия

Тераса на шестия етаж в жилищен блок в Димитровград се срути, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът станал около 7.30 ч., а живущите в блока подали сигнал за случилото се.

Падналата тераса е била разположена от западната страна на блока.

Намирала се над фитнес зала, която се помещава на партера. В района има и няколко търговски обекта и заведения за хранене. Блокът се намира в непосредствена близост и до ОУ „Алеко Константинов”.

За щастие, обаче няма пострадали при срутването на терасата. 

Хора от блока разказват, че около 7-8 см от терасата били почти отделени от фасадата преди инцидента и периметърът е бил обезопасен. 

Най-вероятната причина за падането на терасата е строителен проблем.

Очаква се да бъде сформирана комисия от специалисти, която да уточни конкретните причини за случилото се, както и да установи дали има риск и други тераси на този блок да паднат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2015 в 16:17

Сградният фонд в НРБ е на много места в отчайващо състояние. Неотдавна ми се наложи да посетя района на "Кирков пазар" - ул. "Цар Симеон" и прилежащите. Загледах се и се ужасих от грозната гледка на неподдържани с години, с оголени тухлени зидове сгради. Да не говорим за елементи като стрехи, тераси, балкони, за каквито става дума и в този материал. И това е в центъра на столицата, на 300 м от "квартала на властта".
Ето къде са необходими спешни действия и подкрепа от страна на властите, а не да ми предлагат стиропор залепен върху бетон или както народът го нарича находчиво:" на умрял компрес".
 
X