Сръбският посланик: На пострадалите се оказва адекватна помощ

OFFNews Последна промяна на 15 август 2022 в 10:28 1636 0

Катастрофиралият автобус

Снимка БГНЕС

Катастрофиралият автобус

Сръбският посланик в България Желко Йович каза тази сутрин, че в момента се прави всичко, за да се окаже максимално адекватна медицинска помощ на пострадалите при катастрофата на автобус с деца от Сърбия снощи на магистрала Тракия, предаде сръбската информационна агенция Танюг, цитирана от БТА.

Йович посочи, че сръбският министър на здравеопазването Златибор Лончар заедно с представители на посолството са посетили всички ранени сутринта и че работят за връщането на хората, които не са пострадали, по домовете им възможно най-скоро.

„На място се прави всичко, за да се окаже максимално качествена помощ на ранените, а хората, които не са пострадали, да се върнат по домовете си възможно най-скоро, което ще стане след приключване на процедурите и даване на информация на компетентни български институции“, каза Йович.

Той допълни, че все още не е ясна причината за инцидента и че компетентните органи в България работят по изясняване на всички обстоятелства. Посланикът допълни, че най-важното е децата да са добре и всичко да мине без сериозни последици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови