Първокласник е в кома след побой от 14-годишно момиче в училище в Плевенско

OFFNews 12 октомври 2021 в 12:40 3493 3

Седемгодишно момче изпадна в 5-дневна кома след побой в училището в плевенското село Бреница, предаде БНТ. 

Детето е отишло до тоалетната, където 14-годишно момиче му е нанесло ритници в корема и гърдите.

Инцидентът е станал преди седмица. След игра на двора Зоран отишъл до тоалетната, но се объркал и влязъл в дамската кабина. Според очевидци вътре явно ставало нещо, защото момчето излязло на бегом, но 14-годишното момиче го настигнало  и го ритала в корема и гърдите. 

На момчето му прилошало и си глътнало езика. Откарано е в Плевенската болница, като към момента вече е извън интензивното отделение.

"Първо е ритнат в корема, после в гърдите, но лекарите твърдят, че не може да е в такова състояние само от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали на време, а линейката се е забавила 20-30 минути. Съседите сме с момичето, никога не е имало вражда", разказва бащата на пострадалия първокласник пред бТВ.

Бабата на момчето твърди, че медицинското лице в училище не е било на мястото на инцидента. Заместник-директорът на училището в Бреница Цветослав Пеновски заяви, че сестрата в учебното заведение се грижи и за децата в детската градина в селото и това е наложило нейното забавяне.

По случая е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. Освен това омбудсманът Диана Ковачева се е самосезирала и ще направи проверка по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

3

Пустиняк

22.10 2021 в 17:55

От три пъти да познаем етносите на жертвата и насилничката.
1. От един етнос;
2. От различни;
3. Биячката е от "онеправдано" малцинство.

2000

2

Hmm

12.10 2021 в 13:28

сигурно 14 годишната вероятно два пъти по едра от*
(сорка..няма опция за edit).

2000

1

Hmm

12.10 2021 в 13:27

Това че нямало вражда или всички знаели момичето като тихо, изобщо не оправдава деянието, колко да си невинен след като си размазал някой и си го пратил в кома.. сигурно 14 годишната вероятно два пъти по една е 7 годишния дребен просто се защитавала от нападенията ? трябва доста да се напънат за да я изкарат жертва.. не че няма да успеят :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки